mindfulness lezen

Hoe breng je mindfulness in je leven?

Nu de zomer in aantocht is, kunnen we weer volop genieten van de zon, de bloemen en terrassen. Nu is het natuurlijk makkelijker om aandacht te schenken aan de schoonheid om je heen als je op vakantie of retraite bent. Er is tijd, je kunt uit de doe-modus van werken en zorgen. Je kunt er weer zijn voor jezelf, zonder na te denken over de boodschappen en wat er allemaal op de to-do lijst staat.

Hoe anders is het als maandag de inbox vol zit met urgente mails die voor een berg werk zorgen, je je sleutels kwijt bent, er van alles aan de hand is in de familie- en vriendenkring, de kinderen treuzelen en je agenda onder de banaan zit, omdat die in je tas is stukgegaan. Oeps, tja. De charme van mindfulness, de leer van de aandacht, is dat het niet alleen is gericht op aangename dingen, maar ook oog heeft voor de imperfecties die bij het leven horen. Hoe ga je om met banaan op je agenda en storm in je leven?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat mindfulness juist niet over je afzonderen. Het gaat om goed voor jezelf zorgen, zodat je er ook beter voor anderen kunt zijn. Een achtweekse training of een mindfulness weekend is geen navelstaren, maar een oefenplek om kennis en vaardigheden op te doen, of weer op te frissen. Zo kun je meer kwaliteit en aandacht in je leven brengen. Want in je dagelijks leven, dáár gebeurt het.
In mijn enthousiasme over de praktische toepassingen van mindfulness ben ik boeken gaan schrijven, en werd de ‘En nu’… serie geboren en uitgegeven door Milinda uitgevers. Het eerste deel, ‘Lichter leven – ook voor non-spirituelen’ is een toegankelijk, nuchter boek over mindfulness in het dagelijks leven en deel twee, ‘Digitaal detoxen’ gaat over hoe we bewust kunnen omgaan met alle digitale middelen om ons heen. Ik merk dat als ik op facebook zit, ik zo twee uur verder ben, niet meer weet wat ik zocht en soms overweldigd ben door alle informatie. Hoe zit dat bij jou?

Zo staan er twaalf ‘En nu’ boeken op de planning en verschijnen er deze zomer twee nieuwe delen: ‘En nu.. lekker slapen, voor wakkerliggers en rustzoekers’ en ‘En nu… mindful ouderschap, aanmodderen en aanwezig zijn’. In mijn boeken staan veel herkenbare, inspirerende en vaak humoristische ervaringsverhalen van cursisten die ze wilden delen. Mocht je ideeën of verhalen hebben voor een onderwerp uit het dagelijks leven dat een boek verdient, laat het me gerust weten. En wie weet tot ziens op een van onze Mindfulness retraites!

En nu... lichter levenWarme groet,

Bea Kalter

Mindfulness trainer, coach, yogadocent & masseur bij Lighthouse Works

Schrijfster van de En nu…serie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *