Lighthouse Works 10 jaar

Hoera, wij bestaan 10 jaar!

‘Bijzonder dat Lighthouse Works deel uitmaakt van lifechanging experiences’

Precies 10 jaar geleden, op 1 juli 2010, zag Lighthouse Works het licht. Een avontuur in een toen nog nieuwe markt: het organiseren van Detox, Yoga & Wellness en Mindfulness retreats in Nederland.

De huidige eigenaresse Lisette ter Borg en oprichtster Eelke Pollé vertellen over de jaren die volgden.

Een terug- en vooruitblik in 10 vragen!

 1. Waarom Lighthouse Works? Eelke: “Ik ben gestart met Lighthouse Works omdat ik zelf ergens behoefte aan had wat ik nergens kon vinden. En toen dacht “ik zal toch niet de enige zijn die daar behoefte aan heeft?” Ineens vielen alle puzzelstukjes op zijn plek en begreep ik dat het mijn missie was dat te creëren.
 2. Wat was jouw wens? “Het kunnen aanbieden van een sterk inhoudelijk programma waarin je volledig jezelf kon en mocht zijn. Zonder goeroes, maar met ervaren begeleiding vol passie voor het vak en altijd 110% aandacht voor de deelnemers. Naast een zekere mate van comfort qua omgeving.”
 3. In de zomer van 2010 ging de Lighthouse Works website live. En toen?
  Eelke: “Heel spannend, ik was bezig met het maken van de website en het in elkaar zetten van het boekingsformulier. Het formulier was nog geen minuut live en de eerste boeking was al binnen. Yes!!”
 4. Wat was het allereerste retreat?
  Eelke: “Een Detox & Reiki weekend gewoon bij mij thuis in Scheveningen. Daarna volgde het yogaweekend en jaren later het Mindfulness programma. Het balletje begon steeds meer te rollen en al snel hadden we een vaste kern van enthousiaste deelnemers en een mooie locatie.”
 5. In 2017 nam jij, Lisette, het stokje over? Lisette: “Bij Lighthouse Works komt alles samen waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan: gastvrijheid, voeding & gezondheid en alles tot in de puntjes organiseren zodat de deelnemers alles los kunnen laten en gewoon in het moment kunnen ‘zijn’. Het klikte tussen Eelke en mij en in 2017 was Lighthouse Works van eigenaresse gewisseld. Op mijn manier heb ik het Lighthouse Works avontuur met Eelkes gedachtengoed voortgezet. Aandacht voor wellbeing, vitaliteit en mindfulness is inmiddels niet meer weg te denken uit de maatschappij en het bedrijfsleven. Dat was 10 jaar geleden totaal anders. ”
 6. Wat horen jullie vooral van deelnemers? Lisette: “Iedereen waardeert enorm de rust, de volledige ontspanning en dat je echt niks hoeft te doen. Alles wordt voor jou gedaan. Samen met heel goede, lieve en opgewekte coaches en yogaleraren. Daardoor krijg je een helder hoofd, worden eventuele obstakels opeens duidelijk zichtbaar en ontstaat kracht om beslissingen te nemen.”
 7. Nieuwe inzichten? Lisette: “Veel deelnemers zien ook in de weekenden opeens dat ze met meer zachtheid naar zichzelf en anderen kunnen kijken.”
 8. De weekenden leveren bijzondere verhalen op? Lisette: “Juist de verhalen en lieve berichtjes die we terugkrijgen, geven veel voldoening. Een extra reden om met Lighthouse Works en het geweldige team en de partners met wie wij werken door te blijven gaan.”
 9. Welk woord past het beste bij 10 jaar Lighthouse Works? Eelke en Lisette: “Dankbaarheid! Wij zijn dankbaar voor alle deelnemers die door de jaren heen met ons zijn meegegroeid. Dankbaar dat we al zo vaak deel hebben mogen uitmaken van een lifechanging experience voor deelnemers. Dankbaar voor de enorme passie, inspiratie, vrolijkheid en aandacht die de begeleiding al die jaren aan al die lieve deelnemers gaf.”
 10. Op naar de volgende 10 jaar? Lisette: “Absoluut, daar heb ik enorm veel zin in. Met veel positiviteit en nieuwe energie beginnen we aan het zomer- en najaarsseizoen van 2020. De eerste weekenden zijn gelukkig weer gepland en alweer bijna volgeboekt. Zeker in deze tijd merk je dat er extra behoefte is aan ontspanning en gezond leven. Naast het ontwikkelen van nieuwe programma’s, willen we deelnemers na afloop van een retreat ook meer en meer kunnen ondersteunen in hun eigen weg naar een vitaal en ontspannen leven. Wij blijven in beweging en genieten volop van de mooie ontmoetingen tijdens onze retreats.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *