Mindfulness Weekend

Retraite

DE KUNST VAN HET ZIJN

Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop je niks voor elkaar kunt krijgen. De eerste heet gisteren en de ander morgen… dat maakt vandaag de perfecte dag om echt te Zijn! Met aandacht voor wat nu is. Het leven meemaken op het moment dat het zich daadwerkelijk afspeelt. Maak kennis met de kunst van het Zijn.

Wil je beginnen met mediteren of kennismaken met Mindfulness? Kies dan voor dit Mindfulness Weekend. In deze drie dagen gaan we aan de slag met diverse ademhalingsoefeningen, meditatietechnieken, Mindfulness yogalessen en wandelingen door het bos.

Ben je al geoefend en wil je nog meer de diepte in, bijvoorbeeld omdat je eerder hebt deelgenomen een Mindfulness programma, kijk dan naar het Mindfulness Vervolg weekend! 


DIT 3-DAAGSE MINDFULNESS WEEKEND IS INCLUSIEF:

 • 2 overnachtingen in 4* spa-hotel (meer info over de locatie)
 • 7 uur Mindfulness lessen
 • 3 Mindfulness Yogalessen (meer info over yoga)
 • 2 Mindfulness wandelingen
 • Work hard, play Mindful! (Mindfulness in spelvorm)
 • Alle maaltijden: 2x ontbijt (buffet) en 2x keuze lunch, 2x keuze 3-gangen diner
 • Onbeperkt toegang tot zwembad, sauna en Turks stoombad
 • Onbeperkt gebruik van fitness ruimte
 • Gratis boekuitleen
 • Begeleiding door een Mindfulness trainer en een Yogadocent

EXCLUSIEF:

 • Optionele behandelingen: zoals massages of coaching v.a € 35
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 15

PRIJS MINDFULNESS WEEKEND € 559 P.P.

Op basis van 2-persoons kamer. Als je alleen komt is er geen verplichte 1-pk toeslag. We delen je dan in op een kamer met een andere deelnemer van gelijke sekse. Mocht je toch liever een kamer voor alleengebruik willen, dan geldt een toeslag van € 65.

Wanneer je een zorgverzekering met een aanvullend zorgpakket hebt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van ons Mindfulness weekend. Om dat zeker te weten, raden we je aan om dat even na te vragen bij je zorgverzekeraar. Dan is het belangrijk om aan te geven dat al onze Mindfulness trainers zijn aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd lid (categorie 1) zijn.

Boek nu Info Optie Nemen

DATA & BOEKEN

Hier kun je direct een plekje reserveren of een optie nemen. De prijzen van de retraite vind je onder het tabblad ‘Inclusief’.

Maart 2018
2-4Optie
nemen
VOL, wachtlijst
Boek nu
VOL, wachtlijst
2-4 MF VervolgOptie
nemen
VOL, wachtlijst
Boek nu
VOL, wachtlijst
30 - 1 aprilOptie
nemen
Boek nu
April 2018
27-29 MF VervolgOptie
nemen
Boek nu
Mei 2018
25-27Optie
nemen
Boek nu
Juni 2018
29 juni-1 juliOptie
nemen
Boek nu
 Meer Mindfulness weekend data vind je hier!

LOCATIE

De Mindfulness weekenden vinden plaats in dit luxe hotel midden in de Veluwse bossen:

Locatie Lighthouse WorksLocatie Lighthouse Works

FACILITEITEN

In dit luxe 4*-hotel vind je alles wat je je maar kunt wensen voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, Turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snooker tafels, tafeltennis, huurfietsen, wandelroutes en heerlijke kamers met boxspring bedden. In het hotel hebben we ook een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

LIGGING & BEREIKBAARHEID

Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts 1 uurtje rijden vanaf Amsterdam. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid en ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken. Het exacte adres en de route krijg je na boeking bij de voorbereidingsmail

DOCENTEN

Lighthouse Works selecteerde met zorg haar docenten en coaches – down to earth professionals die met passie hun kennis met jou delen! Hieronder kun je vast kennismaken met een aantal van ons team:

Bea Kalter
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Bea def Mijn werk voor Lighthouse Works voelt niet als werk, maar als vervulling. Met heel veel plezier geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen en -coaching aan volwassenen, jongeren en kinderen. Ik help je graag om (weer) in verbinding te komen met je eigen lichaam, je authentieke zelf en je eigen wijsheid. In Castricum combineer ik mijn werk als docent en coach met freelance schrijfwerk en verzorg ik de redactie van boeken over yoga en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop je te ontmoeten tijdens een van de Lighthouse Works Weekenden!

Lot Halsema
Yoga docente, Mindfulness trainer, masseuse

LotHalsemadefNa 10 jaar voor de klas in het basisonderwijs in Amsterdam ging er bij mij iets kriebelen, ik had zin me verder te ontwikkelen. Yoga met kinderen was het begin en nu geef ik yoga en mindfulness trainingen aan volwassenen en kinderen, ik masseer en sta nog twee dagen voor de klas. Allemaal heerlijk werk en lekker afwisselend. Bij Lighthouse Works werken sluit hier perfect op aan!

Tessa Overmars
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Tessa Overmars-websiteNa een decennium in de zakelijke wereld te hebben gewerkt, heb ik de gevolgen ervaren van uit balans zijn en kwam daardoor in aanraking met yoga. Dit betekende een omslag en het begin van een nieuw pad waarbij ik veel meer vanuit mijn hart en met passie kon leven. De jaren daarna volgde ik diverse opleidingen in binnen- en buitenland in yoga, mindfulness, coaching en massage. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden. Mijn wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. In Amsterdam geef ik lessen / trainingen / workshops in yoga, mindfulness en massage. Bij Lighthouse Works komt dit alles mooi samen. Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden!

Anne Wolfs
Mindfulnesstrainer en ACT coach

Jaren geleden kwam ik in aanraking met Vipassana meditatie. Ik volgde een intensieve stilteretraite en was daarna ontzettend onder de indruk. Ik was in de retraite mezelf op een nieuwe manier tegengekomen, alsof ik er wakker van was geworden. Het was een van mijn mooiste alsook heftigste ervaringen ooit. Deze specifieke ervaring heeft me de kracht van meditatie en stilte laten zien. Ik heb de beoefening omarmt waardoor ik gelukkiger, lichter en bewuster leef. Na deze ervaring ben ik gestart met een opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht en volgde ik de opleiding Acceptance and Commitment Therapy. Om mijn eigen beoefening te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig retraites binnen het Tibetaans of Zen Boeddhisme. Telkens weer ontdek, verdiep en geniet ik van het zelfonderzoek en het stil worden door meditatie.
Sinds dit jaar heb ik volledig gekozen voor mijn pad als mindfulnesstrainer en ACT coach. Een keuze waar ik tot nu toe erg gelukkig mee ben. Mijn ervaring  op het gebied van projectmanagement, onderzoek en ontwikkelen van programma’s kan ik daarbij goed gebruiken.

PROGRAMMA

Lighthouse Works werkt volgens het ‘niets moet, alles mag’ principe. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Vrijdag
15:00 – 16:30 | Check in & Vrije tijd
16:30 – 17:30 | Kennismaking
17:30 – 18:30 | Yoga
18:30 – 20:00 | Drie-gangen diner
20:00 – 22:00 | Mindfulness – Thema Frisse blik

Zaterdag
08:00 – 09:00 | Yoga
09:00 – 10:00 | Ontbijt
10:00 – 11:00 | Mindfulness – Meditatie beoefening
11:15 – 13:15 | Vrij, optioneel behandelingen / coaching
13:15 – 14:15 | Lunch
14:15 – 15:00 | Mindfulness wandeling
15:15 – 17:00 | Mindfulness – Thema stress
17:15 – 19:15 | Vrij, optioneel behandelingen / coaching
19:15 – 20:45 | Drie-gangen diner
20:45 – 22:00 | Mindfulness in spelvorm

Zondag
08:00 – 09:00 | Yoga
09:00 – 10:00 | Ontbijt
10:00 – 12:00 | Mindfulness – Mindfulness in dagelijks leven
12:00 – 12:45 | Mindfulness wandeling
12:45 – 13:45 | Lunch
13:45 – 14:30 | Centrale afsluiting
14:30 – 17:00 | Vrije tijd & check-out

Het hierboven getoonde programma geeft een richtlijn. De programma onderdelen en tijden kunnen gewijzigd worden.

Meer dan 100 deelnemers hebben dit programma reeds gevolgd. Lees hier de ervaringen die zij na het weekend met ons deelden.

Sabrina Pollarini (43) – Mindfulness Weekend
“Heerlijk een mini-vakantie voor als je normaal gesproken te weinig aan jezelf toekomst. Afwisselend, intensief en ontspannend.”

Marco (43) – Mindfulness Weekend
“Intens, bijzonder, rustgevend, niet te zweverig, vernieuwend en leerzaam.”

Leon Theunissen (35) – Mindfulness Weekend
“Voor mij een heel nieuwe ervaring. De doelstelling voor dit weekend is helemaal uitgekomen. Zowel persoonlijk als in mijn werk ga ik hier zeker gebruik van maken.”

Annemarie Stavorinus (53) – Mindfulness Weekend
“Heel fijn en vertrouwd. Goede groepsdynamiek. Emotioneel, confronteren, stof tot nadenken. Hopelijk tot een volgende keer!”

Bianca Stegenga (38) – Mindfulness Weekend
“Dit weekend heeft me geleerd dat ik mag zijn wie ik ben en dat het goed is om meer mijn gevoel te volgen.”

Klik hier om nog veel meer reviews te lezen!

A) Vragen over het programma en de inhoud van een weekend

Wat zijn de begin- en eindtijden van een Lighthouse weekend?

De weekenden beginnen altijd op vrijdagmiddag. Vanaf 15:00 uur kun je inchecken in het hotel. Je hebt dan alle tijd om rustig je intrek te nemen, een sauna te pakken of alvast een lekkere wandeling in het bos te maken. Om 17:00 uur starten we met het programma. Op zondag is het programma om ongeveer 15:00 afgelopen. Je hebt dan nog rustig de tijd om het weekend af te sluiten met bijvoorbeeld een zwembadbezoek of schoonheidsbehandeling. Om 17:00 uur check je uiterlijk uit.

Ik heb weinig yoga- en/of meditatie ervaring. Zijn de Lighthouse weekenden geschikt voor mij?

Iedereen is welkom in onze weekenden. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je nu veel of weinig ervaring hebt. Het programma wordt altijd aangepast aan het niveau van de deelnemers. Onze docenten zijn zo opgeleid dat ze voor de verschillende onderdelen makkelijke en moeilijker varianten kennen. Dus ook bij niveau verschillen binnen één groep weten we iedereen een leuk en uitdagend programma aan te bieden.

Als ik alleen deelneem, moet ik dan continu met de groep optrekken?

De deelnemersgroep tijdens de weekenden houden we bewust klein: maximaal 18 personen. Uit de praktijk weten we dat we met deze groepsgrootte tegemoet kunnen komen aan ieders wensen. Voor de één betekent dat veel op zichzelf zijn. De ander vindt het leuk nieuwe mensen te leren kennen, en zoekt de groep wat meer op. Het kan allebei! Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt.

Is het mogelijk het programma tijdens een Lighthouse weekend of workshop in het Engels te volgen?

Ook niet-Nederlandstaligen zijn welkom. Het merendeel van onze gasten is Nederlands, dus in principe worden alle onderdelen in het Nederlands gegeven, maar we kunnen – in overleg met de groep – de lessen ook in het Engels geven of waar nodig onderdelen vertalen.

Hoe ziet het weekend programma er uit?

Op de website bij het programma van je keuze vind je altijd het actuele dag-tot-dag schema.

Hoe weet ik wat ik mee moet nemen naar een Lighthouse weekend?

Voorafgaand aan het weekend sturen we je nog een email met daarin alle info die je nodig hebt om je voor te bereiden op het weekend.

C) Vragen over (alternatieve) data en/of verlenging

Is het mogelijk eerder aan te komen en/of later te vertrekken?

Indien het hotel beschikbaarheid heeft kun je je verblijf altijd met één of meerdere nachten verlengen. Hiervoor kun je het beste even rechtstreeks contact opnemen met het hotel.

Het weekend dat ik graag wil komen zit vol, kan ik op de wachtlijst?

Het kómt soms voor dat er last-minute annuleringen zijn. Dus stuur ons zeker even een mailtje, dan kunnen we je op de hoogte houden.

Er zit geen geschikte datum bij voor mij, kan ik ook op andere dagen een Lighthouse programma volgen?

Alle data waarop we beschikbaarheid hebben communiceren we op onze website. Daarbuiten kunnen we maatwerk programma’s organiseren voor groepen vanaf 8 personen. Neem daarvoor even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl.

Is er kans dat een Lighthouse weekend, workshop of wellness dag niet doorgaat?

In de praktijk komt het nauwelijks voor, maar wanneer we minder dan 8 deelnemers hebben zijn we genoodzaakt het programma te annuleren. Dit laten we altijd tijdig weten (2 weken voor aanvang).

B) Vragen over de groepsgrootte en –samenstelling

Wat kan ik verwachten van de samenstelling van de groep tijdens een Lighthouse weekend?

De deelnemersgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 18 personen. We houden de groepen met opzet klein omdat we graag veel persoonlijke aandacht geven. Onze deelnemers komen vaak alleen; juist om zich even helemaal terug te trekken en de focus naar binnen te richten. Maar we ontvangen ook regelmatig vrienden/vriendinnen, moeders en dochters of stellen. Hoewel de meerderheid vrouw is, nemen ook mannen geregeld deel aan onze weekenden. Het programma is voor beiden heel geschikt. De jongste deelnemer ooit was 14, de oudste 74. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 25 en 55 jaar. Maar het belangrijkste om te weten is dat iedereen welkom is bij ons!

Hoeveel vrijheid heb ik tijdens een Lighthouse weekend als het gaat om het gezamenlijke programma?

In het programma zijn er zowel gezamenlijke onderdelen als ruimte voor eigen invulling. Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt. Dat betekent dat de één ervoor kiest veel op zichzelf te zijn. En een ander het juist leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en de groep wat meer op te zoeken. Het kan allebei!

We willen met een groepje komen, kan dat?

In het hotel zijn een aantal 3 en 4-persoonskamers. Wanneer deze vrij zijn kunnen we deze voor je boeken. Neem even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl dan doen wij ons best het voor je te regelen.

Ik wil mijn kinderen graag meenemen, kan dat?

Er is geen apart programma of opvang voor kinderen tijdens het weekend. Van plan om je partner of oppas mee te nemen voor de kinderen? Laat het ons weten via info@lighthouse.nl, dan doen we ons best een familiekamer voor je te regelen.

Ik wil mijn partner graag meenemen maar deze wil het programma niet volgen, kan dat?

Jazeker! Laat het ons bij je aanmelding weten, dan boeken we een tweepersoonskamer voor je. Geef eventueel ook aan of we voor je partner iets bij moeten boeken zoals ontbijt, diner, fietshuur of beautybehandelingen in de salon van het hotel.

F) Vragen over het Detoxen

Is detoxen gezond?

Er wordt heel veel geschreven over detoxen en sapvasten, met felle voor- en tegenstanders. Sommige mensen claimen zelfs dat sapvasten ‘ongezond’ zou zijn. De waarheid is, dat geen enkele van deze beweringen gestaafd kan worden: er is immers simpelweg (nog steeds) geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Omdat er geen bewijs is voor gezondheidsclaims, zou je het kunnen afdoen als ‘onzin’ – maar het gebruik van vasten bestaat wel al duizenden jaren… En dat is niet voor niets.

Wat de wetenschap namelijk wél weet, is dat de lever het orgaan is wat gifstoffen afbreekt. Dus in principe kan ons lichaam uit zichzelf prima detoxen, en doet het dat ook dagelijks. Maar – en dat is ook wetenschappelijk aangetoond – als het lijf meer gifstoffen binnenkrijgt dan dat die lever kan verwerken, worden ze opgeslagen in lichaamsvet. En onder onze huidige leefomstandigheden krijgen de meeste mensen ook meer gifstoffen binnen dan dat ze verwerken kunnen. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress of chemicaliën in voeding, cosmetica, uitlaatgassen, etc. Kortom: we hebben nogal wat opgeslagen liggen in die vetcellen. Zie het als je email inbox: als je op een dag meer mails binnenkrijgt dan je weg kan werken, parkeer je ze in de ‘to do box’ – in de hoop ze morgen af te kunnen ronden. Maar als er morgen vervolgens weer meer mails binnenkomen dan je weg kunt werken, dan gaat die to do box niet leeg, maar wordt alleen maar voller. Als je even een paar dagen gevrijwaard wordt van nieuwe mails, heb je pas goed de tijd om die to to box een keer te legen. Zo werkt het dus in ons lijf ook: door een paar dagen te sapvasten, geef je je verteringssysteem even rust, waardoor je lever eindelijk de tijd krijgt om ‘achterstallig werk’ in te halen en die opgeslagen afvalstoffen te gaan afbreken. Doordat je daarnaast heel veel drinkt, help je je lymfesysteem om die afvalstoffen je lichaam uit te spoelen.

Zijn er situaties waarin ik beter niet kan detoxen?

In principe is sapvasten voor elk gezond mens verantwoord en goed vol te houden. Slechts in sommige gevallen is sapvasten niet mogelijk of niet raadzaam: als je bijvoorbeeld zwanger bent, diabetes hebt of veel medicijnen moet innemen of recentelijk hebt ingenomen. Als je twijfelt over of je wel of niet mag sapvasten, overleg dan vóór het boeken even met je huisarts.

Hoe moet ik me voorbereiden op een detox weekend?

Belangrijk is dat je vóór de start van de sapvasten dagen rustig afbouwt en ná het detoxen weer rustig opbouwt. Hierover krijg je uitgebreid advies als je je hebt ingeschreven voor het detox weekend.

Is drie dagen detoxen genoeg?

Ja. Sapvasten kun je één dag doen, of zelfs wel tien. Wij doen het drie dagen, omdat dat goed vol te houden is en je lever genoeg tijd geeft om het belangrijkste effect te bewerktstellingen: oude afvalstoffen afbreken en afvoeren.

Ben ik verplicht te detoxen of zijn er ook andere mogelijkheden?

Het detoxpakket (€ 100,-) is optioneel bij je Lighthouse weekend te boeken en is dus niet verplicht. Daarnaast kun je kiezen voor het mildvasten (€ 125,-). Dan krijg je het volledige detoxpakket (alle biologische sappen en de voedingsworkshop), aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers. Voor wie helemaal niet wil detoxen is er ook de mogelijkheid te kiezen voor de full board optie: 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel (€ 100,-).

D) Vragen over de Locatie, bereikbaarheid en faciliteiten

Waar vinden de Lighthouse weekenden plaats?

Lighthouse Works organiseert haar weekenden in 4 sterren hotel de Heerlickheijd in Ermelo – op een uurtje rijden vanaf Amsterdam. Het hotel ligt midden in het bos, op de prachtige Veluwe. Er zijn alle denkbare faciliteiten voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snookertafels, tafeltennis, huurfietsen en heerlijke kamers met box spring bedden. In het hotel hebben we een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

Is de locatie makkelijk bereikbaar?

Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts één uurtje rijden vanaf Amsterdam. Bij het hotel is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken.
Het exacte adres en de route krijg je na boeking in de voorbereidingsmail.

Zijn de sauna en het zwembad met of zonder badkleding?

De sauna is zonder badkleding en het zwembad met badkleding.

E) Vragen over de Kosten

Ik kom alleen, ben ik verplicht een eenpersoonskamer (met toeslag) te nemen?

Nee, je hebt de keuze. Als je liever een kamer voor jezelf hebt dan kan dat. De toeslag bedraagt dan € 100,-. De andere optie is om een kamer te delen met een andere deelnemer. Wij maken dan een kamerindeling op basis van gelijke sekse. De tweepersoonskamer beschikken uiteraard over twee aparte bedden.

Zijn de maaltijden inbegrepen?

We bieden verschillende maaltijd mogelijkheden aan en daarom zijn deze los bij te boeken. Bij onze Detox-weekenden maak je standaard gebruik van ons  detoxpakket, bestaande uit biologische fruit- en groentesappen die erop gericht zijn je lichaam te ontgiften. Daarnaast kunt je kiezen voor het mildvasten (toeslag € 25,-). Ook dan krijg je alle biologische sappen uit het detoxpakket, aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers.

Bij de Yoga Intensive- en Mindfulness weekenden is altijd “full-board” inbegrepen; 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel.

Is het mogelijk mijn reservering te annuleren?

Wanneer je je reservering wilt annuleren zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. We adviseren je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe vindt de betaling plaats?

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je een factuur toe. We vragen deze binnen 14 dagen te voldoen.

G) Medische vragen

Ik heb medische klachten of bepaalde allergieën. Zijn de Lighthouse programma’s geschikt voor mij?

Vaak kunnen we een goede inschatting maken en kunnen we je een advies geven. Echter raden we bij medische vragen aan om altijd vóór het boeken even te overleggen met je eigen huisarts. Geef dieetbeperkingen en/of allergieën altijd aan ons door, dan houden we er rekening mee!

 

detox retreat

Comments are closed.