Lighthouse Works op je werk

Misschien ken je ons van onze retreats? Maar wist je dat we ook prachtige zakelijke programma’s organiseren? Met dezelfde persoonlijke aandacht en professionaliteit. En net even anders dan anders… voor het team EN het individu!

Wij zetten in op het verbeteren van de communicatie: in stilte met jezelf en in dialoog met de ander. Altijd in combinatie met het bevorderen van het individuele gestel. Met verrassende, activerende werkvormen prikkelen wij lichaam en geest.

Hieronder zie je een aantal bouwstenen. You pick and choose; afhankelijk van jouw wensen en behoeftes, beschikbare tijd en budget. Er is voor ieder team en organisatie wat wils.

En ja, ook voor Business retreats en Health events kun je bij ons terecht. Ver weg van de dagelijkse werkbeslommeringen of juist op de werkvloer, het kan allebei. Op maat gemaakt, dat zeker.

Workshop: Balans bewaren & grenzen aangeven

Hoe kun je balans houden als iedereen iets van je wilt? In dit onderdeel komen praktische technieken aan bod die ervoor zorgen dat je controle over de eigen workload houdt. Deelnemers brengen zelf casussen in die op een luchtige, vrolijke wijze worden gebruikt om belangrijke communicatieve beginselen te illustreren. Voorbeelden: medewerkers of collega’s vragen continue hulp bij zaken die ze zelf zouden moeten doen. Klanten proberen gratis meer werk te krijgen. Of hoe breng je de boodschap dat het aangeleverde werk niet van afdoende kwaliteit is. Deelnemers krijgen inzichten in communicatie technieken die ze situationeel kunnen inzetten. Duur: 3 uur.

Workshop: In Balans? Stress herkennen

Dit blok geeft deelnemers inzicht in het persoonlijke stressniveau. Hoe ervaar jij stress? Bij stress denken we aan werk, maar het betreft alles wat ons belast. Waar kan jij stress signalen opmerken? Op interactieve wijze worden ervaringen gedeeld. Wanneer ben je in balans en wanneer ben je uit balans? Hoe merk je dat je uit balans raakt en vooral wat kun je hieraan doen? Met praktische oefeningen krijgt de deelnemer handvatten aangereikt om het stress niveau te reguleren. Duur: 2 uur.

Workshop: Stressreductie deel 1

Yoga en meditatie oefeningen. Nog nooit aan yoga of meditatie gedaan? Niet gevreesd, dit is een toegankelijke manier om kennis te maken met yoga en meditatie en zodoende te ontspannen en nieuwe energie te activeren. Duur: 1 uur.

Workshop: Stressreductie deel 2

We richten onze aandacht vaak vooral op het hoofd en onze gedachten, en vergeten we ons lichaam. In dit blok gaan we aan de slag met een effectieve oefening uit de 8-weekse mindfulness stressreductietraining (MBSR) die het team leert om in te tunen op het lichaam en de aandacht naar het huidige moment te brengen. Deelnemers krijgen inzicht in het feit dat het lichaam in plaats van een obstakel een waardevolle wegwijzer kan zijn op weg naar gezondheid en balans. Duur: 1 uur.

Workshop: Met elkaar spreken en niet over elkaar!

In dit onderdeel wordt volop aandacht besteed aan het belang van met elkaar spreken en niet over elkaar. In veel teams wordt confrontatie vaak gemeden. Dit kan leiden tot kleine en grotere frustraties, wantrouwen op de werkvloer, werkstress en minder plezier. Een gemiste kans, want het met elkaar in gesprek gaan zorgt juist voor verbinding en onderlinge collegialiteit. Door middel van makkelijk toepasbare tips en technieken kan het team met elkaar in gesprek komen en blijven. Een eye-opener!

Workshop: Bewust fit de zomer in!

Bewustwording staat in deze workshop centraal. Hoe goed ben je al bezig en waar zitten er mogelijkheden voor verbetering? Dat is voor iedereen anders; meer bewegen, anders bewegen, gezonder eten, minder hard werken, meer ontspannen, beter slapen etc. Hoe zet je bewustwording om in actie. In deze sessie gaan we hier met elkaar dieper op in. Wil je het bespreekbaar maken of liever voor jezelf houden. Het kan allebei. Duur: 1,5 uur. Ideale lunch sessie!

Workshop: De kracht van Mindfulness & een frisse blik

Waarom houden steeds meer mensen zich bezig met Mindfulness? Wat kan het mij en mijn team brengen? Op deze en andere vragen gaan we in. Omdat Mindfulness een ervaringsgerichte training is, gaan we aan de slag met oefeningen die direct inhaken op de communicatie met een heel belangrijk persoon; jezelf. Hoe kijk je naar jezelf en naar de wereld om je heen? Duur: 2,5 uur.

Individuele leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is geschikt voor medewerkers die hun leefstijl willen verbeteren. Dit kunnen medewerkers zijn die problemen ondervinden als gevolg van hun leefstijl, bijvoorbeeld: overgewicht, (pre)-diabetes, roken, disbalans tussen werk en privé of slaapproblemen. Medewerkers kunnen gebruik maken van een leefstijlcoach om inzicht in hun leefstijl te krijgen en toe te gaan werken naar een gezondere leefstijl. Inloopspreekuur op kantoor. Duur: afhankelijk van het aantal consulten.

Workshop: Team-opstelling, hoe gaat de samenwerking?

De teamleden krijgen enkele stellingen voorgelegd en zullen door middel van het fysiek innemen van een positie aangeven hoe zij tegenover het thema staan. De stellingen zullen gaan over de samenwerking en de deelnemers krijgen de mogelijkheid om zich uit te spreken over de samenwerking. Gedurende de discussie mogen de deelnemers continue van positie wisselen. Kan het team dichter bij elkaar komen? Duur: 3 uur.

Workshop: Hot chair

Dezelfde gebeurtenis kan door verschillende personen totaal verschillend worden beleefd. Door middel van de hot chair krijgen de deelnemers de mogelijkheid om elkaar feedback te geven en te ontvangen. Dit resulteert in direct meer diepgang. Durft jouw team het aan?

Workshop: De stilte opzoeken

Achtergrond over Mindfulness om te ontdekken waarom het zo waardevol is je te verbinden met het moment. En ook hoe dit kan helpen balans te creëren in het dagelijkse (werk) leven. Vervolgens een korte meditatie, overal toepasbaar, om te oefenen in Zijn als tegenhanger op Actie. Want juist de Actie modus is zo sterk verbonden met onze werkgeest. En ook gaan we oefenen in spreken en luisteren.

Workshop: Acro-yoga

In de workshop gaan deelnemers de beginselen van Acro-Yoga leren. Lenigheid en ervaring zijn hiervoor niet nodig. Het lichaamsgewicht is genoeg om elkaar in balans te krijgen en houden. Zonder al teveel lichamelijke inspanning is het mogelijk om elkaar op te tillen, te laten vliegen en een stabiele bomenrij te vromen. Kwestie van aandacht, balans en plezier in het opbouwen van de houdingen. Kun je je overgeven aan iets wat buiten je comfort zone ligt. Durf je te vertrouwen op je collega’s? Hoe hou je elkaar in balans? Duur: 1,5 uur. Ideale lunch of ontbijt sessie.

Ervaringen

CRH Bouwmaten – Managementteam

Het mananagementteam van CRH Bouwmaten was op zoek naar een teamtraining, anders dan gangbare teamtrainingen of team-coaching. En vond dat bij Lighthouse Works. Fijn om in drukke tijden aandacht te (leren) besteden aan rust en toch daarnaast doelgericht bezig zijn. Al vanaf het eerste contact verliep de samenwerking met Lighthouse Works prima en zo is er een mooi tweedaagse maatwerkprogramma ontstaan wat perfect aansloot bij de behoefte van het team. En ook als je geen ervaring hebt met mindfulness maar we wel voor open staat, is het zeker een aanrader! Ons team was zo positief dat later in het jaar een tweede sessie heeft plaatsgevonden en wederom een hele positieve ervaring. Fijn om samen te werken met twee professionals die flexibel inspelen op actualiteiten.

KLM – HR Support

Daphne Hofman van KLM HR Support riep de hulp van Lighthouse Works in voor haar project ‘Gezondheid op het werk’, met als doel om medewerkers praktische handvatten mee te geven om bewuster te worden van een gezondere leefstijl. Zelf deed ze mee aan een Detox Weekend, welke ze een ‘life changing experience’ noemde en waarna ze Lighthouse Works vroeg om twee lezingen over gezonde voeding te geven bij de KLM incompany. Haar reactie: “Ik ben razend enthousiast over deze organisatie, de professionaliteit, begeleiding en kwaliteit ervan. Het zijn mensen die echt verstand van zaken hebben, weten waar ze het over hebben en zeer goed omgaan met hun klanten, met alles wat erbij hoort.”

Viva! Zorggroep

Deze zorg professionals wilden de samenwerking van hun team verbeteren en schakelde Lighthouse Works in voor hulp. Marit Beimers, initiatiefneemster van Viva! Zorggroep schrijft: “Voor onze teambuilding dag wilden wij graag een acro-yoga workshop, omdat dat samenwerking en vertrouwen op een speelse manier stimuleert. En dat het liefst op een ontspannen locatie. Wat een geweldige dag werd dat! Acro-yoga was voor iedereen nieuw en niet iedereen is zo sportief/lenig, dus vooraf waren er een paar met wat twijfel. Maar toen we eenmaal waren begonnen was iedereen er vol van! Geweldige docente die alle aandacht had voor iedereen, en een geweldige locatie: op het strand! Relaxed, gezellig én… het heeft ons team echt een boost gegeven! Bedankt Lighthouse works!”

Bousie Advocaten

Marie José Spit van Bousie advocaten schrijft: “Tijdens een weekend weg met het hele kantoor hebben we een yogales laten verzorgen door Lighthouse Works. De les was geschikt voor beginners en uitdagend genoeg voor de gevorderden. Ook degenen die vooraf zich afvroegen of het wel wat voor hen was, waren er erg over te spreken na afloop. Fijne yogadocente en ook nog eens op een geweldige locatie!”

Cinéart Nederland

Deze Amsterdamse filmdistributeur wilde zijn personeel eens goed in het zonnetje zetten en boekte een “Business in Balance” dag:
Die dag startte niet bij de koffie automaat maar in de vergaderzaal met een 15 Minutes No Sweat Yoga sessie. Gewoon in pak! De lunch werd die dag ook door Lighthouse Works verzorgd, hip & healthy: Rawfood Lunch! En gedurende de dag kregen alle medewerkers een half uurtje extra ontspanning met een Indian Head Massage. Reactie van één van de werknemers de volgende dag: “Heb sinds tijden niet meer zo goed en lang geslapen als vannacht, fijn die yoga en massage!”

Ook doen?

Nieuwsgierig geworden, bel of mail ons even! Leuk om je te spreken.

Mail je wensen naar info@lighthouseworks.nl of bel ons op 020-260 7007 en wij maken graag vrijblijvend een offerte.

Uitgelicht