Yoga Weekend

Yoga Retreat

TREAT YOURSELF!

Je kunt jezelf verwennen met mooie kleren, chocola of een avondje uit. En daar intens van genieten! Toch is er een andere orde van ‘goed voor jezelf zorgen’. En die heet ME-Time. Quality time met jezelf waarin je je hoofd leeg maakt, doelen weer helder stelt, aandacht besteed aan je lichaam en algehele gezondheid. Daar knap je echt van op!
In dit Yoga Retreat kies jíj waar je behoefte aan hebt. Je krijgt persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen en verdieping. Niets moet, alles mag. Je volgt hetzelfde weekend als het Yoga Intensive weekend, maar zal dan af en toe een workshop of oefening overslaan, om zo nog meer gebruik te kunnen maken van de wellness en de bosrijke omgeving.  De totale groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

DIT 3-DAAGSE YOGA WEEKEND IS INCLUSIEF:

  • 2 overnachtingen in 4* spa-hotel (meer info over de locatie)
  • Alle maaltijden: 2 x ontbijt (buffet), 2 x keuze lunch, 2 x keuze drie-gangen diner
  • 4 Yogalessen (meer info over yoga) * Mocht je in het weekend zelf bedenken toch het Yoga Intensive programma te willen volgen, dan kun je door een toeslag van €100,- alsnog deelnemen aan alle workshops!
  • 1 Mindfulness wandeling
  • Onbeperkt toegang tot zwembad, sauna en Turks stoombad
  • Onbeperkt gebruik van fitness ruimte
  • Gratis boekuitleen
  • Tijd en aandacht voor verdieping en vragen
  • Begeleiding door onze toegewijde docenten

EXCLUSIEF:

PRIJS YOGA RETREAT € 429 p.p.
Op basis van 2-persoons kamer. Als je alleen komt is er geen verplichte 1-pk toeslag. We delen je dan in op een kamer met een andere deelnemer van gelijke sekse. Mocht je toch liever een kamer voor alleengebruik willen, dan geldt een toeslag van € 65.

Boek nu Info Optie Nemen

DATA & BOEKEN

Hier kun je direct een plekje reserveren of een optie nemen. De prijzen van het weekend vind je onder het tabblad ‘Inclusief’.

Jan 2018
19-21Optie
nemen
Boek nu
Feb 2018
23-25Optie
nemen
Boek nu
Maart 2018
16-18Optie
nemen
Boek nu
April 2018
13-15Optie
nemen
Boek nu
Mei 2018
11-13Optie
nemen
Boek nu
Juni 2018
15-17 (Locatie n.t.b)Optie
nemen
Boek nu
 Meer Yoga Retreat data vind je hier!

LOCATIE

De Yoga Retreats vinden plaats in dit luxe hotel midden in de Veluwse bossen:

Locatie Lighthouse WorksLocatie Lighthouse Works

FACILITEITEN:

In dit luxe 4*-hotel vind je alles wat je je maar kunt wensen voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, Turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snooker tafels, tafeltennis, huurfietsen, wandelroutes en heerlijke kamers met boxspring bedden. In het hotel hebben we ook een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

LIGGING & BEREIKBAARHEID:

Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts 1 uurtje rijden vanaf Amsterdam. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid en ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken. Het exacte adres en de route krijg je na boeking bij de voorbereidingsmail

DOCENTEN

Lighthouse Works selecteerde met zorg haar Yogadocenten, Masseurs, Voedingsdeskundigen, Therapeuten en Coaches – down to earth professionals die met passie hun kennis met jou delen! Hieronder kun je vast kennismaken met ons team:

 Suus de Jong
Yoga docente & Masseuse

SuusIk combineer met veel plezier mijn werk als freelance projectmanager met het geven van yogalessen op verschillende plekken. Ik volgde mijn Ashtanga yoga-opleiding bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil. In eerste instantie om meer kennis op te doen voor mijn eigen ‘practice’ maar al snel ervoer ik hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en andere te laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Yoga is hard werken en zalig! Door het Lighthouse team ben ik aangestoken om ook massage opleidingen te volgen. Wauw, weer zo’n mooie aanvulling. Echt, ik vind het een voorrecht om anderen te kunnen laten genieten van het geven van yogalessen en massages.

Bea Kalter
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Bea def Mijn werk voor Lighthouse Works voelt niet als werk, maar als vervulling. Met heel veel plezier geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen en -coaching aan volwassenen, jongeren en kinderen. Ik help je graag om (weer) in verbinding te komen met je eigen lichaam, je authentieke zelf en je eigen wijsheid. In Castricum combineer ik mijn werk als docent en coach met freelance schrijfwerk en verzorg ik de redactie van boeken over yoga en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop je te ontmoeten tijdens een van de Lighthouse Works Weekenden!

Tessa Overmars
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Tessa Overmars-websiteNa een decennium in de zakelijke wereld te hebben gewerkt, heb ik de gevolgen ervaren van uit balans zijn en kwam daardoor in aanraking met yoga. Dit betekende een omslag en het begin van een nieuw pad waarbij ik veel meer vanuit mijn hart en met passie kon leven. De jaren daarna volgde ik diverse opleidingen in binnen- en buitenland in yoga, mindfulness, coaching en massage. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden. Mijn wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. In Amsterdam geef ik lessen / trainingen / workshops in yoga, mindfulness en massage. Bij Lighthouse Works komt dit alles mooi samen. Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden!

Ulrike Scholtes
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Mijn fascinatie voor het lichaam gaat terug naar mijn kinderjaren. Al op vroege leeftijd ontdekte ik dat er verschillende manieren waren om beweging, voedsel en lichaam-geest te benaderen. Vandaag ben ik gecertificeerde yogadocent, pilatesdocent en lichaamsgerichte coach. Naast mijn werk als freelance docent, coach en masseuse werk ik als “lichaamsantropoloog” en bestudeer ik hoe er in verschillende samenlevingen met lichamen wordt omgegaan. Zo heb ik ervaring opgedaan met allerlei bewegingsvormen en mijn rugzak volgepakt met tools waarmee ik hoop voor ieder lijf een passende vorm van aandachtgeven te vinden. Mijn grote drijfveer en passie is het verspreiden van lichaamsbewustzijn. Bij Lighthouse Works doe ik dat door toegankelijke yogalessen, voedingsworkshops en coaching te geven, waarbij het onderzoek naar je eigen lichaam en bewustwording altijd centraal staat. Tijdens een Lighthouse Works weekend bied ik coachingsessies, hapto-coaching (coaching met als basis haptonomie), privé yoga- of pilateslessen (eventueel a.h.v. een postuuranalyse) en ontspanningsmassages aan.

Natalie Dalmeyer
Yoga docente, Reiki Practitioner, TRE provider

Rond mijn 22ste kwam ik voor het eerst in aanraking met Bodywork in de vorm van een stretching klas bij een zeer deskundige lerares. Ik was betoverd ,ik kon negatieve gevoelens via beweging loslaten! Ik was hier door geraakt en geïntrigeerd en heb vervolgens bij diverse leraren Yoga bestudeerd, zowel vanuit traditioneel oogpunt als de westerse benadering van Critical Alignment. Biomechanische Alignment heeft mijn visie verder verfijnd. Mijn stijl van lesgeven is informatief, mindful en playful. Verder ben ik naast Reiki practitioner ook TRE provider. Een revolutionaire methode, geschikt voor iedereen om opgeslagen chronische stress en trauma laagje voor laagje los te leren laten. Ik kan jou in een weekend leren hoe je dat doet. Leuk als ik je ontmoet!

PROGRAMMA

We hebben een programma voor je samengesteld waarin je je élke minuut kan onderdompelen in Yoga. Maar: ‘niets moet, alles mag’ is onze mantra. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Vrijdag
15:00 – 16:30 | Check in & Vrije tijd
16:30 – 17:30 | Kennismaking
17:30 – 18:45 | Yoga workshop: Hatha & Verdieping
18:45 – 20:15 | Drie-gangen diner
20:15 – 21:15 | Vrij, optioneel behandelingen/ prive Yogales
21:30 – 22:00 | Vrij (Yoga Intensive blok)

Zaterdag
08:00 – 09:00 | Yoga Workshop: Flow
09:00 – 10:00 | Ontbijt
10:00 – 12:00 | Vrij, optioneel behandelingen/ prive Yogales
12:15 – 13:30 | Vrij (Yoga Intensive blok)
13:30 – 14:15 | Lunch
14:15 – 15:00 | Mindfulness wandeling
15:15 – 17:15 | Vrij, optioneel behandelingen/ prive Yogales
17:30 – 18:30 | Yoga Workshop: Yin Yoga & Verdieping
18:30 – 19:00 | Vrij (Yoga Intensive blok)
19:00 – 20:30 | Drie-gangen diner
20:30 – 22:00 | Vrij (Yoga Intensive blok)

Zondag
08:00 – 09:00 | Yoga Workshop: Stijlenmix
09:00 – 10:00 | Ontbijt
10:00 – 11:00 | Vrij, optioneel behandelingen/ prive Yogales
11:00 – 12:30 | Vrij (Yoga Intensive blok)
12:30 – 13:30 | Lunch
13:30 – 14:30 | Afsluiting
14:30 – 17:00 | Vrij
17:00              | Uitchecken

Het hierboven getoonde programma geeft een richtlijn. De programma onderdelen en tijden kunnen gewijzigd worden.

Lees hier de ervaringen van de vele deelnemers die dit programma reeds gevolgd hebben.

Inge (43) en John van Lierop (38) – Yoga Weekend
“Samen hebben we alle lessen gevolgd en gaan zeer tevreden naar huis. Onze yogadocenten hebben ons zeer liefdevol begeleid en alles naar tevredenheid georganiseerd.”

Robert van Roosmalen (48) – Yoga Weekend
“Inspirerend, energie boost, gezellig en warm”

Marieke de Groot (33) – Yoga Weekend
“Wat een heerlijk weekend! Fijne, warme mensen, mooie oefeningen en veel afwisseling. Genoeg inspiratie om yoga meer te integreren in mijn leven.”

Sandra Heuvel (35) – Yoga Weekend
“Super fijn weekend; vanaf eerste moment al vakantie gevoel. Heerlijke sfeer en goede balans in- en ontspanning. Fijne yogaleraressen en leuke groep mensen.”

Anoniem – Yoga Weekend
“Het weekend was voor mij fantastisch. De docenten en deelnemers waren geweldig. Ik voel me erg goed en heb veel geleerd. Ook hebben we veel gelachen. Het was fijn dat er een goede sfeer was.”

Marieke van Bommel (40) – Yoga Weekend“Ik vond het een waardevol, heerlijk en inspirerend weekend. Het was voor mij een mooie kennismaking met de verschillende aspecten van yoga mét ruimte voor humor. De praktische vertaalslag vind ik fijn, ik ga het zeker thuis voortzetten!”

Klik hier om nog veel meer reviews te lezen!

A) Vragen over het programma en de inhoud van een weekend

Wat zijn de begin- en eindtijden van een Lighthouse weekend?

De weekenden beginnen altijd op vrijdagmiddag. Vanaf 15:00 uur kun je inchecken in het hotel. Je hebt dan alle tijd om rustig je intrek te nemen, een sauna te pakken of alvast een lekkere wandeling in het bos te maken. Om 17:00 uur starten we met het programma. Op zondag is het programma om ongeveer 15:00 afgelopen. Je hebt dan nog rustig de tijd om het weekend af te sluiten met bijvoorbeeld een zwembadbezoek of schoonheidsbehandeling. Om 17:00 uur check je uiterlijk uit.

Ik heb weinig yoga- en/of meditatie ervaring. Zijn de Lighthouse weekenden geschikt voor mij?

Iedereen is welkom in onze weekenden. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je nu veel of weinig ervaring hebt. Het programma wordt altijd aangepast aan het niveau van de deelnemers. Onze docenten zijn zo opgeleid dat ze voor de verschillende onderdelen makkelijke en moeilijker varianten kennen. Dus ook bij niveau verschillen binnen één groep weten we iedereen een leuk en uitdagend programma aan te bieden.

Als ik alleen deelneem, moet ik dan continu met de groep optrekken?

De deelnemersgroep tijdens de weekenden houden we bewust klein: maximaal 18 personen. Uit de praktijk weten we dat we met deze groepsgrootte tegemoet kunnen komen aan ieders wensen. Voor de één betekent dat veel op zichzelf zijn. De ander vindt het leuk nieuwe mensen te leren kennen, en zoekt de groep wat meer op. Het kan allebei! Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt.

Is het mogelijk het programma tijdens een Lighthouse weekend of workshop in het Engels te volgen?

Ook niet-Nederlandstaligen zijn welkom. Het merendeel van onze gasten is Nederlands, dus in principe worden alle onderdelen in het Nederlands gegeven, maar we kunnen – in overleg met de groep – de lessen ook in het Engels geven of waar nodig onderdelen vertalen.

Hoe ziet het weekend programma er uit?

Op de website bij het programma van je keuze vind je altijd het actuele dag-tot-dag schema.

Hoe weet ik wat ik mee moet nemen naar een Lighthouse weekend?

Voorafgaand aan het weekend sturen we je nog een email met daarin alle info die je nodig hebt om je voor te bereiden op het weekend.

C) Vragen over (alternatieve) data en/of verlenging

Is het mogelijk eerder aan te komen en/of later te vertrekken?

Indien het hotel beschikbaarheid heeft kun je je verblijf altijd met één of meerdere nachten verlengen. Hiervoor kun je het beste even rechtstreeks contact opnemen met het hotel.

Het weekend dat ik graag wil komen zit vol, kan ik op de wachtlijst?

Het kómt soms voor dat er last-minute annuleringen zijn. Dus stuur ons zeker even een mailtje, dan kunnen we je op de hoogte houden.

Er zit geen geschikte datum bij voor mij, kan ik ook op andere dagen een Lighthouse programma volgen?

Alle data waarop we beschikbaarheid hebben communiceren we op onze website. Daarbuiten kunnen we maatwerk programma’s organiseren voor groepen vanaf 8 personen. Neem daarvoor even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl.

Is er kans dat een Lighthouse weekend, workshop of wellness dag niet doorgaat?

In de praktijk komt het nauwelijks voor, maar wanneer we minder dan 8 deelnemers hebben zijn we genoodzaakt het programma te annuleren. Dit laten we altijd tijdig weten (2 weken voor aanvang).

B) Vragen over de groepsgrootte en –samenstelling

Wat kan ik verwachten van de samenstelling van de groep tijdens een Lighthouse weekend?

De deelnemersgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 18 personen. We houden de groepen met opzet klein omdat we graag veel persoonlijke aandacht geven. Onze deelnemers komen vaak alleen; juist om zich even helemaal terug te trekken en de focus naar binnen te richten. Maar we ontvangen ook regelmatig vrienden/vriendinnen, moeders en dochters of stellen. Hoewel de meerderheid vrouw is, nemen ook mannen geregeld deel aan onze weekenden. Het programma is voor beiden heel geschikt. De jongste deelnemer ooit was 14, de oudste 74. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 25 en 55 jaar. Maar het belangrijkste om te weten is dat iedereen welkom is bij ons!

Hoeveel vrijheid heb ik tijdens een Lighthouse weekend als het gaat om het gezamenlijke programma?

In het programma zijn er zowel gezamenlijke onderdelen als ruimte voor eigen invulling. Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt. Dat betekent dat de één ervoor kiest veel op zichzelf te zijn. En een ander het juist leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en de groep wat meer op te zoeken. Het kan allebei!

We willen met een groepje komen, kan dat?

In het hotel zijn een aantal 3 en 4-persoonskamers. Wanneer deze vrij zijn kunnen we deze voor je boeken. Neem even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl dan doen wij ons best het voor je te regelen.

Ik wil mijn kinderen graag meenemen, kan dat?

Er is geen apart programma of opvang voor kinderen tijdens het weekend. Van plan om je partner of oppas mee te nemen voor de kinderen? Laat het ons weten via info@lighthouse.nl, dan doen we ons best een familiekamer voor je te regelen.

Ik wil mijn partner graag meenemen maar deze wil het programma niet volgen, kan dat?

Jazeker! Laat het ons bij je aanmelding weten, dan boeken we een tweepersoonskamer voor je. Geef eventueel ook aan of we voor je partner iets bij moeten boeken zoals ontbijt, diner, fietshuur of beautybehandelingen in de salon van het hotel.

F) Vragen over het Detoxen

Is detoxen gezond?

Er wordt heel veel geschreven over detoxen en sapvasten, met felle voor- en tegenstanders. Sommige mensen claimen zelfs dat sapvasten ‘ongezond’ zou zijn. De waarheid is, dat geen enkele van deze beweringen gestaafd kan worden: er is immers simpelweg (nog steeds) geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Omdat er geen bewijs is voor gezondheidsclaims, zou je het kunnen afdoen als ‘onzin’ – maar het gebruik van vasten bestaat wel al duizenden jaren… En dat is niet voor niets.

Wat de wetenschap namelijk wél weet, is dat de lever het orgaan is wat gifstoffen afbreekt. Dus in principe kan ons lichaam uit zichzelf prima detoxen, en doet het dat ook dagelijks. Maar – en dat is ook wetenschappelijk aangetoond – als het lijf meer gifstoffen binnenkrijgt dan dat die lever kan verwerken, worden ze opgeslagen in lichaamsvet. En onder onze huidige leefomstandigheden krijgen de meeste mensen ook meer gifstoffen binnen dan dat ze verwerken kunnen. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress of chemicaliën in voeding, cosmetica, uitlaatgassen, etc. Kortom: we hebben nogal wat opgeslagen liggen in die vetcellen. Zie het als je email inbox: als je op een dag meer mails binnenkrijgt dan je weg kan werken, parkeer je ze in de ‘to do box’ – in de hoop ze morgen af te kunnen ronden. Maar als er morgen vervolgens weer meer mails binnenkomen dan je weg kunt werken, dan gaat die to do box niet leeg, maar wordt alleen maar voller. Als je even een paar dagen gevrijwaard wordt van nieuwe mails, heb je pas goed de tijd om die to to box een keer te legen. Zo werkt het dus in ons lijf ook: door een paar dagen te sapvasten, geef je je verteringssysteem even rust, waardoor je lever eindelijk de tijd krijgt om ‘achterstallig werk’ in te halen en die opgeslagen afvalstoffen te gaan afbreken. Doordat je daarnaast heel veel drinkt, help je je lymfesysteem om die afvalstoffen je lichaam uit te spoelen.

Zijn er situaties waarin ik beter niet kan detoxen?

In principe is sapvasten voor elk gezond mens verantwoord en goed vol te houden. Slechts in sommige gevallen is sapvasten niet mogelijk of niet raadzaam: als je bijvoorbeeld zwanger bent, diabetes hebt of veel medicijnen moet innemen of recentelijk hebt ingenomen. Als je twijfelt over of je wel of niet mag sapvasten, overleg dan vóór het boeken even met je huisarts.

Hoe moet ik me voorbereiden op een detox weekend?

Belangrijk is dat je vóór de start van de sapvasten dagen rustig afbouwt en ná het detoxen weer rustig opbouwt. Hierover krijg je uitgebreid advies als je je hebt ingeschreven voor het detox weekend.

Is drie dagen detoxen genoeg?

Ja. Sapvasten kun je één dag doen, of zelfs wel tien. Wij doen het drie dagen, omdat dat goed vol te houden is en je lever genoeg tijd geeft om het belangrijkste effect te bewerktstellingen: oude afvalstoffen afbreken en afvoeren.

Ben ik verplicht te detoxen of zijn er ook andere mogelijkheden?

Het detoxpakket (€ 100,-) is optioneel bij je Lighthouse weekend te boeken en is dus niet verplicht. Daarnaast kun je kiezen voor het mildvasten (€ 125,-). Dan krijg je het volledige detoxpakket (alle biologische sappen en de voedingsworkshop), aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers. Voor wie helemaal niet wil detoxen is er ook de mogelijkheid te kiezen voor de full board optie: 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel (€ 100,-).

D) Vragen over de Locatie, bereikbaarheid en faciliteiten

Waar vinden de Lighthouse weekenden plaats?

Lighthouse Works organiseert haar weekenden in 4 sterren hotel de Heerlickheijd in Ermelo – op een uurtje rijden vanaf Amsterdam. Het hotel ligt midden in het bos, op de prachtige Veluwe. Er zijn alle denkbare faciliteiten voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snookertafels, tafeltennis, huurfietsen en heerlijke kamers met box spring bedden. In het hotel hebben we een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

Is de locatie makkelijk bereikbaar?

Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts één uurtje rijden vanaf Amsterdam. Bij het hotel is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken.
Het exacte adres en de route krijg je na boeking in de voorbereidingsmail.

Zijn de sauna en het zwembad met of zonder badkleding?

De sauna is zonder badkleding en het zwembad met badkleding.

E) Vragen over de Kosten

Ik kom alleen, ben ik verplicht een eenpersoonskamer (met toeslag) te nemen?

Nee, je hebt de keuze. Als je liever een kamer voor jezelf hebt dan kan dat. De toeslag bedraagt dan € 100,-. De andere optie is om een kamer te delen met een andere deelnemer. Wij maken dan een kamerindeling op basis van gelijke sekse. De tweepersoonskamer beschikken uiteraard over twee aparte bedden.

Zijn de maaltijden inbegrepen?

We bieden verschillende maaltijd mogelijkheden aan en daarom zijn deze los bij te boeken. Bij onze Detox-weekenden maak je standaard gebruik van ons  detoxpakket, bestaande uit biologische fruit- en groentesappen die erop gericht zijn je lichaam te ontgiften. Daarnaast kunt je kiezen voor het mildvasten (toeslag € 25,-). Ook dan krijg je alle biologische sappen uit het detoxpakket, aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers.

Bij de Yoga Intensive- en Mindfulness weekenden is altijd “full-board” inbegrepen; 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel.

Is het mogelijk mijn reservering te annuleren?

Wanneer je je reservering wilt annuleren zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. We adviseren je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe vindt de betaling plaats?

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je een factuur toe. We vragen deze binnen 14 dagen te voldoen.

G) Medische vragen

Ik heb medische klachten of bepaalde allergieën. Zijn de Lighthouse programma’s geschikt voor mij?

Vaak kunnen we een goede inschatting maken en kunnen we je een advies geven. Echter raden we bij medische vragen aan om altijd vóór het boeken even te overleggen met je eigen huisarts. Geef dieetbeperkingen en/of allergieën altijd aan ons door, dan houden we er rekening mee!

 

Comments are closed.