Yoga Vakantie Griekenland

Ga je mee op Yoga Vakantie naar GRIEKENLAND?
Jezelf verwennen met yoga, zeezicht, een fijn appartement, buitenlucht, wandelingen langs de zee of door de bossen, vrijheid om er elke dag een ontdekkingstocht van te maken op jouw manier. Klinkt als de ultieme vakantie, of niet?

 

YOGA VAKANTIE ONDER DE ZON

Een week lang (bijna) geen beslissingen nemen en boodschappen doen. Laat je verzorgen. Laat je spanningen los. Geniet van jezelf, de yoga, de hapjes en de drankjes, de schoonheid van de natuur en van de mensen om je heen. En waar kan dat nu beter dan aan zee op een plek waar de zon heel vaak schijnt?

Laat je inspireren door de prachtige omgeving van het Griekse eiland Poros, de begeleiders en andere deelnemers die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met thema’s als bewegen, geluk, groei, ontstressen, emoties, ontspannen leven, overbelasting, onthaasten en/of floreren.

Bouw jouw yoga en mindfulness routine op. Een week lang kun je dagelijks 2 yogalessen per dag volgen. Yogalessen waarin mindfullnessthema’s aan bod komen.

Door de kleine groepsgrootte (max 12 deelnemers) is het een hele persoonlijke week waarbij je al jouw vragen over yoga kunt stellen. Na afloop kan je thuis met de routine en techniek die je hebt opgebouwd verder aan de slag met yoga en mindfulness.

 

DE 5-DAAGSE YOGAVAKANTIE IS INCLUSIEF:

 • 2 begeleide wandelingen in de omgeving
 • 3x diner inclusief fris, bier en wijn
 • 4x ontbijt inclusief verse jus, koffie en thee
 • 4 overnachtingen
 • 6 Nederlandstalige yogalessen
 • Dagelijks kamerservice, onder toepassing van milieu vriendelijke methodes
 • Gebruik van alle faciliteiten op het terrein zoals Wi-Fi, zonnestoelen en zitjes
 • Onbeperkt thee en fruit
 • Welkomstpresentje

EXCLUSIEF:

 • 1x diner
 • Lunch
 • Massage
 • Overige activiteiten
 • Vliegticket van en naar Athens International Airport (ATH)
 • Transfer van en naar Poros
 • Boekingskosten € 15,-

Totaalprijs 5-daagse Yoga Vakantie Poros € 495,-.

Deze prijs is op basis van een gedeeld appartement. Eenpersoonskamer toeslag eur 150,-

DE 8-DAAGSE YOGA VAKANTIE IS INCLUSIEF:

 • 3 begeleide wandelingen in de omgeving
 • 5x diner inclusief fris, bier en wijn
 • 7x ontbijt inclusief verse jus, koffie en thee
 • 7 overnachtingen
 • 11 Nederlandstalige yogalessen
 • Dagelijks kamerservice, onder toepassing van milieu vriendelijke methodes
 • Gebruik van alle faciliteiten op het terrein zoals Wi-Fi, zonnestoelen en zitjes
 • Onbeperkt thee en fruit
 • Welkomstpresentje

EXCLUSIEF:

 • 2x diner
 • Lunch
 • Massage
 • Overige activiteiten
 • Vliegticket van en naar Athens International Airport (ATH)
 • Transfer van en naar Poros
 • Boekingskosten € 15,-

Totaalprijs 8-daagse Yoga Vakantie Poros € 865,-

Deze prijs is op basis van een gedeeld appartement. Eenpersoonskamer toeslag is eur 150,-

Nu laagseizoenkorting op de volgende vakanties:

31 maart 2018 – 7 april 2018 € 795,-
27 okt – 3 nov 2018 € 795,-

Boek nu Info Optie Nemen

DATA EN BOEKEN

Hier kun je direct een plekje reserveren of een optie nemen. De prijzen van de Yoga Vakantie vind je onder het tabblad ‘Inclusief’.

8 daagse Yoga Vakantie
28 april-5 mei 2018Optie
nemen
Boek nu
19-26 mei 2018Optie
nemen
Boek nu
23-30 juni 2018Optie
nemen
Boek nu
21-28 juli 2018Optie
nemen
Boek nu
1-8 september 2018Optie
nemen
Boek nu
22-29 september 2018Optie
nemen
Boek nu
6-13 oktober 2018Optie
nemen
Boek nu
27 okt-3 november 2018
* In combi met olijfoogst
en laagseizoenkorting
Optie
nemen
Boek nu
 Meer Yoga Retreat data vind je hier!

YOGA VAKANTIE OP POROS!

Poros is een van de Griekse eilanden in de Saronische Golf, behorend bij de provincie Attica. Poros is maar 23 km2 groot en telt ongeveer vijfduizend vaste inwoners. Het ligt aan de voet van de Peloponessos, precies tegenover het stadje Galatas. Een overtocht van 5 minuten verbindt het vaste land met het eiland Poros.

Het is een romantisch eiland waar je je rust kunt vinden en de levendigheid kunt opzoeken. Vooral in de zomermaanden is het aan de boulevard een drukte van belang en een geliefde plek voor de watersporters. Het eiland heeft veel dennenbomen, olijfbomen en citroenbomen en kent prachtig ruige kusten en zandstranden. De meest gefotografeerde bezienswaardigheid op Poros is de historische torenklok, op de top van de heuvel, midden tussen de dennen-, cactus- en vijgenbomen. Vanaf hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de stad, de haven met z’n vele bootjes, de pendelende veerboten en de kust van de Peloponessos.

Langs de kust zie je vele neoklassieke gebouwen. Wanneer je door de smalle steegjes wandelt, zie je overal witte huisjes en bougainvilles. In het stadje, dat op de helling van een heuvel is gebouwd, zijn leuke, traditionele taverna’s en kafeneions. Ook zijn er vele souvenirwinkeltjes, bars, juweliers en boetieks.

Het archeologisch museum op het Korizi-plein is zeer zeker de moeite waard. Hier zijn voorwerpen te zien van de tempel van Poseidon en van Oud-Trizina. In het zuidoosten van Poros liggen de kloosters van Kalavria en van Zoodochou Pigis die in het jaar 1713 zijn gebouwd.

ACCOMMODATIE

Het hotel bevindt zich op 100 meter van de zee. Je kunt een luxe appartement voor jezelf kiezen, of een appartement delen. De appartementen hebben allemaal 2 verdiepingen, een balkon en een eigen douche en toilet. Op 1 verdieping staan 2 cocomat bedden, op de andere verdieping staan 2 slaapbanken, die overigens ook prima liggen. Als je een appartement deelt, kan 1 (of 2) perso(o)n(en) boven slapen en 1 (of 2) perso(o)n(en) beneden. Iedere verdieping heeft z’n eigen douche en toilet. Indien gewenst kan er ook een appartement met 3 of 4 personen gedeeld worden.

De appartementen liggen aan elkaar geschakeld rondom een gezellige patio / binnentuin. De patio loopt over in de openluchtbistro. Mocht het wat frisser zijn in het voor- of najaar, dan kan de bistro afgesloten worden. Het lijkt dan alsof je buiten zit, maar je hebt geen last van eventuele wind of een spatje regen.

De kamers zijn eenvoudig en sfeervol.

​In het hoogseizoen kan het voorkomen dat we qua appartementen aanvullend uitwijken naar onze buren. Deze buren hebben overigens ook een zwembad met een barretje waar onze gasten altijd gebruik van kunnen maken. Bij boeking zal de definitieve locatie overlegd worden. Ontbijt en diner zijn altijd in de Odyssey bistro.

DOCENTEN

Lighthouse Works selecteert met zorg haar Yogadocenten, Masseurs, Voedingsdeskundigen, Therapeuten en Coaches – down to earth professionals die met passie hun kennis met jou delen!

Suus is de organisator en onze liefdevolle yogadocent en begeleider van de Yoga Vakanties in Griekenland:

Suus de Jong
Yoga docent & Masseuse

Ik combineer met veel plezier mijn werk als freelance projectmanager met het geven van yogalessen op verschillende plekken. Ik volgde mijn Ashtanga yoga-opleiding bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil. In eerste instantie om meer kennis op te doen voor mijn eigen ‘practice’ maar al snel ervoer ik hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en andere te laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Yoga is hard werken en zalig! Door het Lighthouse team ben ik aangestoken om ook massage opleidingen te volgen. Wauw, weer zo’n mooie aanvulling. Echt, ik vind het een voorrecht om anderen te kunnen laten genieten van het geven van yogalessen en massages.

PROGRAMMA

We hebben voor deze yoga vakantie een programma samengesteld waarin je je onder kan dompelen in Yoga, maar ook genoeg tijd hebt om cultuur te snuiven, wandelingetjes over het eiland te maken, te genieten van heerlijk eten en af en toe ook een wijntje. En: ‘niets moet, alles mag’ is onze mantra. Doe mee met wat bij je past: vrijheid blijheid.

Het dagprogramma is globaal als volgt:

 • Ontbijt rond 9:30 uur
 • Lunch op het moment dat het jou uitkomt (zelf in te vullen)
 • Diner rond 19:30 uur
 • Het moment van de yogalessen wordt tijdens het ontbijt en het diner vastgesteld. Er wordt geprobeerd om de yoga zo veel mogelijk buiten te doen en daardoor kan het tijdstip verschillen. Er zijn twee yogalessen per dag met uitzondering van één dag waar één yogales wordt gegeven. Uiteraard wordt er rekening gehouden met ongeveer minimaal 2 uur tijd tussen een maaltijd en de yogales.

Om het programma heen kun je je tijd lekker zelf invullen met bijvoorbeeld: massages, wandelingen, hardlopen, strand, historische tour, kajakken, kookworkshops, manicure / pedicure, boeken lezen en nog veel meer!

YOGA

Deze yoga vakantie is voor iedereen toegankelijk die kennis wil maken met yoga en voor ervaren yogabeoefenaars die verdieping zoeken. Door een minimum van 1 en maximum van 12 deelnemers is er voldoende tijd en aandacht voor iedereen.

De yoga zal bij voorkeur op wisselende locaties buiten worden gegeven, bijvoorbeeld door een keer een wandeling naar de ruïne van de Poseidon tempel te combineren met yoga, een ontbijt op locatie en een middagles op het strand. Indien het weer een buitenles niet toe laat dan wordt de les afhankelijk van de groepsgrootte gegeven in ons hotel of een studio. Yogamatten en dekentjes zijn aanwezig.

Elke dag worden er 2 lessen gegeven, een “sportieve” en een “relaxte” les. De stijl van de “sportieve” les heet Vinyasa Flow, een yogavorm die voornamelijk bestaat uit een aaneenschakeling van krachtige bewegingen op het ritme van je ademhaling.

Afhankelijk van de groep zal het tempo van de flow wat sneller of langzamer gaan en 1 uur duren. Indien gewenst kan er voorafgaand een half uur een power flow yoga gegeven worden. Je kan dan aan beide mee doen of kiezen aan welke je mee wilt doen, een les overslaan mag natuurlijk ook altijd. Het is jouw vakantie. In het begin van de yogavakantie wordt er gestart met een basis flow serie aan houdingen die gedurende de week wordt uitgebreid, met aanpassingen voor de verschillende niveaus. Ook zal er voldoende ruimte zijn voor techniek binnen de houdingen.

De stijl van de “relaxte” lessen heet Yin-Yoga. Dit is een yogavorm waarbij je voornamelijk zit en ligt op je mat en langer in de houdingen bent, gemiddeld 4 minuten. Zo kan je lichaam rustig wennen aan het stretchen en zal je het verschil in jouw flexibiliteit in 1 week al merken.

Comments are closed.