Wie zijn wij

Fijn om kennis met je te maken!

Missie & visie Lighthouse Works

Lighthouse Works is opgezet door een ‘down to earth’ manager, die ooit een plek zocht om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen – en die plek niet vond. En dat werd haar missie: het creëren van een plek waar je de batterij kunt opladen en waar je de ‘tools’ hebt om te leren je eigen fysieke en mentale balans te versterken. Op een ‘down to earth’ manier, en met echte persoonlijke aandacht. [lees meer over de visie, doelen en waarden] Na 7 jaar bouwen, heeft zij het stokje over gedragen aan Lisette ter Borg.

Wij selecteren de beste Yogadocenten, Masseurs, Voedingsdeskundigen, Coaches en Reiki Masters die met passie hun kennis delen! Hieronder kun je vast kennismaken met dit superwomen team:

Lisette ter Borg
Eigenaar Lighthouse Works

Al van jongs af aan wist ik wat ik later wilde gaan doen: gasten in mijn toekomstige hotelletje verwelkomen en ze lekker in de watten leggen… ze een prachtige herinnering meegeven.
Uiteindelijk ben ik na de Hogere Hotelschool Maastricht terecht gekomen in de hospitality, training en werving & selectie branche en heb ik jarenlang een eigen werving & selectie bureau gerund. Heerlijke jaren. In die jaren groeide mijn interesse in Voeding, Gezondheid en Bewegen. Vandaar dat ik een Post-HBO Opleiding tot Leefstijlcoach heb gevolgd. En uiteindelijk leidde dit alles naar Lighthouse Works. Alles komt samen in dit prachtige bedrijf en het is heerlijk om met een geweldig team mooie nieuwe programma’s te ontwikkelen die bijdragen aan een ieders welzijn en gezondheid. Mijn passie is gezondheid, vooral die van jou!

Yvon van Buyten
Operationeel Manager & Vormgever & Marketing

IMG_5340Vanuit mijn passie voor vormgeving en concept denken, vier ik vandaag de dag dat ik als Operationeel Manager van Lighthouse Works al mijn hobbies kan combineren tot mijn droombaan. In de breedste zin van het woord, giet ik Lighthouse Works in zijn meest geschikte jasje. Aan de achterkant organiseer ik onder andere de weekenden van A tot Z, zodat onze trainers en docenten zich totaal kunnen focussen met alle aandacht voor onze deelnemers. Verder help ik je graag met al je vragen en informatie die je van ons nodig hebt. Ook kijk ik waar we Lighthouse Works nog fijner, leuker en mooier kunnen maken, om het voor iedereen een plek te maken waar je het beste uit jezelf kan halen.

Nadine Muller
Masseuse & Coach

NadineNa ruim 10 jaar in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, besloot ik op een gegeven moment te gaan doen wat ik echt leuk vind. Maar wat was dat dan? De zoektocht die daarop volgde is er één die mij tot nu toe veel persoonlijke groei en voldoening heeft gebracht, en er voor heeft gezorgd dat ik meer waardeer wat ik ben dan wat ik heb. Wat blijft is de overkoepelende noemer van “nu hier zijn”. Dus echt Nu Hier Zijn. Ik streef er naar om alles met aandacht te doen. Mijn ervaring is dat mensen enorm op kunnen bloeien door onverdeelde aandacht, een echt luisterend oor. En dat is precies wat ik bij Lighthouse Works doe: als gastvrouw en als masseuse heb ik alle aandacht voor jou.

Suus de Jong
Yoga docente & Masseuse

SuusIk combineer met veel plezier mijn werk als freelance projectmanager met het geven van yogalessen op verschillende plekken. Ik volgde mijn Ashtanga yoga-opleiding bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil. In eerste instantie om meer kennis op te doen voor mijn eigen ‘practice’ maar al snel ervoer ik hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en andere te laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Yoga is hard werken en zalig! Door het Lighthouse team ben ik aangestoken om ook massage opleidingen te volgen. Wauw, weer zo’n mooie aanvulling. Echt, ik vind het een voorrecht om anderen te kunnen laten genieten van het geven van yogalessen en massages.

Karen Schilder-Van Der Meer
Masseuse, Coach, Schoonheidsspecialiste & Dr. Hauschka Therapeute

Karen SchilderToen ik mij een poos geleden helemaal niet meer op mijn plaats voelde in mijn functie, volgden jaren van verdieping. Het begon allemaal met goed naar mijzelf luisteren; ‘wat wil ik en wat heb ik nodig?’ Via opleidingen en zelfonderzoek kon ik mijn ideale leven en werk steeds meer vormgeven. En toen kwam Lighthouse Works op mijn pad. Een prachtig concept waar ik mij meteen mee kon vereenzelvigen. Het draait allemaal om de kracht van het zelf herstellend vermogen van onze deelnemers en daar biedt het Lighthouse Works Team met open armen een geweldige ruimte voor! Ik ben trots en verheugd om daar deel van uit te maken.

Lot Halsema (aangesloten bij de VMBN)
Yoga docente, Mindfulness trainer, masseuse

LotHalsemadefNa 10 jaar voor de klas in het basisonderwijs in Amsterdam ging er bij mij iets kriebelen, ik had zin me verder te ontwikkelen. Yoga met kinderen was het begin en nu geef ik yoga en mindfulness trainingen aan volwassenen en kinderen, ik masseer en sta nog twee dagen voor de klas. Allemaal heerlijk werk en lekker afwisselend. Bij Lighthouse Works werken sluit hier perfect op aan!

Bea Kalter (aangesloten bij de VMBN)
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Bea def Mijn werk voor Lighthouse Works voelt niet als werk, maar als vervulling. Met heel veel plezier geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen en -coaching aan volwassenen, jongeren en kinderen. Ik help je graag om (weer) in verbinding te komen met je eigen lichaam, je authentieke zelf en je eigen wijsheid. In Castricum combineer ik mijn werk als docent en coach met freelance schrijfwerk en verzorg ik de redactie van boeken over yoga en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop je te ontmoeten tijdens een van de Lighthouse Works Weekenden!

Tessa Overmars (aangesloten bij de VMBN)
Yoga docente, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Tessa Overmars-websiteNa een decennium in de zakelijke wereld te hebben gewerkt, heb ik de gevolgen ervaren van uit balans zijn en kwam daardoor in aanraking met yoga. Dit betekende een omslag en het begin van een nieuw pad waarbij ik veel meer vanuit mijn hart en met passie kon leven. De jaren daarna volgde ik diverse opleidingen in binnen- en buitenland in yoga, mindfulness, coaching en massage. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden. Mijn wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. In Amsterdam geef ik lessen / trainingen / workshops in yoga, mindfulness en massage. Bij Lighthouse Works komt dit alles mooi samen. Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden.

Ulrike Scholtes
Yogadocent, coach & masseuse

Mijn fascinatie voor het lichaam gaat terug naar mijn kinderjaren. Al op vroege leeftijd ontdekte ik dat er verschillende manieren waren om beweging, voedsel en lichaam-geest te benaderen. Vandaag ben ik gecertificeerde yogadocent, pilatesdocent en lichaamsgerichte coach. Naast mijn werk als freelance docent, coach en masseuse werk ik als “lichaamsantropoloog” en bestudeer ik hoe er in verschillende samenlevingen met lichamen wordt omgegaan. Zo heb ik ervaring opgedaan met allerlei bewegingsvormen en mijn rugzak volgepakt met tools waarmee ik hoop voor ieder lijf een passende vorm van aandachtgeven te vinden. Mijn grote drijfveer en passie is het verspreiden van lichaamsbewustzijn. Bij Lighthouse Works doe ik dat door toegankelijke yogalessen, voedingsworkshops en coaching te geven, waarbij het onderzoek naar je eigen lichaam en bewustwording altijd centraal staat. Tijdens een Lighthouse Works weekend bied ik coachingsessies, hapto-coaching (coaching met als basis haptonomie), privé yoga- of pilateslessen (eventueel a.h.v. een postuuranalyse) en ontspanningsmassages aan.

Anne Wolfs (aangesloten bij de VMBN)
Mindfulnesstrainer en ACT coach

Jaren geleden kwam ik in aanraking met Vipassana meditatie. Ik volgde een intensieve stilteretraite en was daarna ontzettend onder de indruk. Ik was in de retraite mezelf op een nieuwe manier tegengekomen, alsof ik er wakker van was geworden. Het was een van mijn mooiste alsook heftigste ervaringen ooit. Deze specifieke ervaring heeft me de kracht van meditatie en stilte laten zien. Ik heb de beoefening omarmt waardoor ik gelukkiger, lichter en bewuster leef. Na deze ervaring ben ik gestart met een opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht en volgde ik de opleiding Acceptance and Commitment Therapy. Om mijn eigen beoefening te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig retraites binnen het Tibetaans of Zen Boeddhisme. Telkens weer ontdek, verdiep en geniet ik van het zelfonderzoek en het stil worden door meditatie.
Sinds dit jaar heb ik volledig gekozen voor mijn pad als mindfulnesstrainer en ACT coach. Een keuze waar ik tot nu toe erg gelukkig mee ben. Mijn ervaring  op het gebied van projectmanagement, onderzoek en ontwikkelen van programma’s kan ik daarbij goed gebruiken.

Natalie Dalmeyer
Yoga docente, Reiki Practitioner, TRE provider

Rond mijn 22ste kwam ik voor het eerst in aanraking met Bodywork in de vorm van een stretching klas bij een zeer deskundige lerares. Ik was betoverd ,ik kon negatieve gevoelens via beweging loslaten! Ik was hier door geraakt en geïntrigeerd en heb vervolgens bij diverse leraren Yoga bestudeerd, zowel vanuit traditioneel oogpunt als de westerse benadering van Critical Alignment. Biomechanische Alignment heeft mijn visie verder verfijnd. Mijn stijl van lesgeven is informatief, mindful en playful. Verder ben ik naast Reiki practitioner ook TRE provider. Een revolutionaire methode, geschikt voor iedereen om opgeslagen chronische stress en trauma laagje voor laagje los te leren laten. Ik kan jou in een weekend leren hoe je dat doet. Leuk als ik je ontmoet!

Barbara Bouwman
Yoga docente, Coach & Masseuse

Bij Lighthouse Works deel ik alles wat ik inmiddels in mijn rugzakje heb verzameld graag met jou. Vanaf mijn 18de reisde ik de wereld rond als duikinstructrice. Ik wilde ook de binnenwereld ontdekken en studeerde af als arbeids-en organisatie Psychologe. De 5 jarige Hatha Raja Yogaopleiding liet mij inzien dat je juist moet afleren om tot de kern te komen. En met NLP kom ik nóg een stapje dichterbij. Het is mijn passie om een ander dichter bij zijn kern te brengen. Dat doe ik door het geven van yoga, coaching en massage. Er is overvloed om te stralen, delen en te ontvangen.

Het Lighthouse Team kijkt er naar uit kennis te maken met jou!

Comments are closed.