EFT & Coaching

EFT is dé manier om problemen zoals fobieën, faalangst, roken, eetstoornissen of zelfvertrouwen issues op te lossen. Daarnaast is het ook een ultieme vorm van coaching, voor wie zijn doelen wil bereiken in korte tijd: overwin je hindernissen en (her)vind jouw kracht en talenten.

Waarom coaching?

  • Heb je een probleem, waar je zelf maar niet uit komt?
  • Voel je je niet helemaal lekker in je vel, maar weet je niet goed hoe je dat kunt aanpakken?
  • Heb je goede voornemens maar vind je het lastig die vol te houden?
  • Wil je iets in je leven bereiken, maar valt het alleen doen je zwaar?
  • Zou je ook wel eens met iemand willen praten, die wérkelijk luistert naar jouw verhaal?

Gun jezelf dan een coach!

Wat is een coach?

Denk aan sport. Een coach is een opgeleide partner om je te ondersteunen, om je te helpen je doelen te bereiken, om jou te laten uitblinken. Een coach helpt je helder te krijgen wat jouw doelen zijn, waar je hindernissen liggen en hoe je die kunt overwinnen. Op het gebied van werk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en relaties. Een coach helpt je om inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is, geeft je steun en advies bij veranderingen en helpt je om je aan je eigen doelstellingen te houden.

EFTWaarom EFT?

EFT is een beproefde methode die in zeer korte tijd hele grote issues kan oplossen – van faalangst tot spinnenfobie.

Veel problemen hebben een andere oorzaak dan we aanvankelijk denken. En daarom krijgen we ze ook maar niet opgelost. We zijn ons niet bewust van het probleem triggert, laat staan dat we door hebben dat als zo’n trigger zich voordoet, onze energie blokkeert: en in een geblokkeerde toestand kún je je probleem ook niet oplossen. EFT onderzoekt welke oorzaken er werkelijk ten grondslag liggen aan je probleem en gaat dan tweeledig te werk: de behandeling herprogrammeert zowel onze gedachten –zodat we niet langer vasthouden wat we juist los willen laten- als ons energiesysteem –zodat de energie niet langer blokkeert als een trigger zich voordoet-. Hierdoor is je probleem bij de wortels aangepakt, om niet meer terug te komen.

Hoe werkt een EFT behandeling?

De EFT methode is een kruising tussen gesprekstherapie en acupunctuur, maar dan zonder naalden. Een behandeling start met een gesprek, waarbij we samen de kern van het probleem identificeren. Vervolgens meten we de mate van invloed van het probleem op je functioneren. Dan start de behandeling waarbij we tijdens het focussen op die oorzaken hardop een reversed affirmation herhalen en tegelijkertijd de energiebanen in het lichaam stimuleren door middel van ’tapping’ op de meridianen. We blijven dit proces herhalen en indien nodig bijschaven tot de invloed ’0’ is.

Een voorbeeld uit de praktijk:
Hannah probeerde al jarenlang te stoppen met roken, maar zonder echt succes. Pas toen we in een EFT sessie dieper gingen graven kwam er naar boven dat ze vooral rookte om in momenten van stress of eenzaamheid afleiding te hebben. Toen ze daar aan gewerkt had, kon ze niet alleen veel beter tegen stress en eenzaamheid, maar was het stoppen met roken ook een fluitje van een cent.

Onze EFT therapeuten

Al onze EFT therapeuten hebben ruime ervaring en kunnen naast het geven van EFT sessies (die voor kleine klachten vaak al met één EFT sessie zijn verholpen) ook een coach voor je zijn. Voor als je aan meerdere issues wilt werken, of gewoon behoefte hebt aan een partner die je voor langere tijd met support en advies terzijde staat. Samen bekijken we waar jij behoefte aan hebt en welk traject daar het beste bij past. Hieronder vind je enkele ervaringen.

Duur en kosten EFT sessie

De duur is zeer verschillend per persoon en klacht. Gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur. Kosten 60,- per uur.

Een EFT afspraak maken

Afspraken kunnen zowel tijdens kantooruren als ‘s avonds en in het weekend gemaakt worden.

Stuur een mailtje naar info@lighthouseworks.nl of bel ons via 020-2607007.

Reacties EFT

Anoniem – Detox weekend
“Ik kwam hier met een knoop in mijn buik en de traantjes die achter mijn ogen brandden. Vooral de behandelingen (Thai Massage en EFT coaching) hebben mij een enorm inzicht gegeven in waar die knoop vandaan kwam. Dat lucht zo op. Ik laat de knoop achter en neem mezelf mee!”

Eva van Lierop had een erge vorm van spinnenfobie. Enkele weken na de EFT sessie mailt ze: “Na de sessie ging het steeds beter en werden mijn reacties op spinnen steeds lichter en relaxter. Ik kan nu wel zeggen dat de spinnen mijn leven totaal niet beheersen zoals eerst (het cijfer wat ik eraan zou geven is een 1, haha)! Ik hoef niet meer de ruimte waar ik kom te controleren op spinnen en ik heb zelf ook al enkele kleine spinnetjes in huis en in de auto weggehaald. Ook de confrontatie met een hele grote spin ging eigenlijk best goed. Ik schrok wel, maar ik verloor hierdoor geen controle over mijzelf en was al na enkele seconden weer rustig. Je hebt mij dus ontzettend geholpen om van deze angst af te komen. De andere onderwerpen die wij tijdens de sessie hebben besproken (zoals bang voor de dood van anderen en mijzelf) hebben mij flink aan het denken gezet en de bewustwording hiervan zorgt ervoor dat ik dit sneller los kan laten. 

Ik wil je hierbij nogmaals bedanken! Het was voor mij een hele positieve ervaring en het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. “ Eva van Lierop

“Ik had nog nooit van E.F.T. gehoord maar was mijn strijd met eten en de kilo’s zo zat dat ik op zoek ging naar een manier om het bij de bron aan te pakken. Tijdens de behandeling best een beetje lacherig omdat ik het “tappen” op z’n zachts gezegd best wel raar vond. Maar in de 4 dagen na de 1ste behandeling merkte ik al zo’n fantastisch verschil… m’n strijd was weg! Ik, de emotie eter, kon ineens gewoon dingen af slaan omdat ik er geen behoefte aan had. Ik eet nu wanneer ik trek heb en geniet ervan, zonder strijd, zonder schuld. Nooit gedacht dat dat ooit zo zou kunnen… ik kan en durf nu hardop te zeggen dat voedsel niet meer mijn vijand is. En ik ben ook een heel stuk wijzer geworden over mijzelf… dus dank voor deze grote verandering in mijn leven.” Miranda de Fouw 

Door de combinatie van twee drukke banen was bij mij de spanning hoog opgelopen. Ik kreeg last van hyperventilatie en een emotionele dip. Per toeval maakte ik in deze periode kennis met Lighthouse Works en kwam ik in contact met EFT. Vooraf wist ik niet goed wat ik kon verwachten maar de eerste ontmoeting met haar had mij een goed gevoel gegeven: hier ben ik in veilige en professionele handen! De sessie was bijzonder en doeltreffend. In korte tijd hadden we de vinger op de zere plek en kon de daadwerkelijke behandeling beginnen. Het effect heeft zich in de loop van de maanden erna steeds meer bewezen en deze ene sessie bleek voor mij voldoende. De EFT behandeling heeft mij weer op de goede weg gebracht en daar geniet ik elke dag van!”  Lisa Voorne

“Empowering! Eelke is a uniquely talented personal coach. By using her combined skills of intuition, cleverness and personal experience, she was able to help me find the keys to unlock even some of my most ancient inner blockages. Her contagious enthusiasm ensures that questions and solutions are always approached from a positive perspective and with a smile — right from the heart. Her suggestions are straight to the point, right on the mark, and immediately usable.
Last but not least, her approach is an empowering one. She merely helps to clarify the important choices to be made, but always leaves them to the individual. All in all, she has been a great mirror, and a super-sharp one at that. Thanks, Eelke!” C.W.

 

Comments are closed.