Detox Retraite

Geef jezelf een schone start
We werken allemaal hard, eten niet altijd even gezond, combineren werk, gezin en sociaal leven alsof het niets is… Soms heb je behoefte aan een reset! Een stap terug doen om te werken aan je gezondheid en persoonlijk geluk. Pas op de plaats om jezelf wat rust te gunnen. Je lijf opschonen. Je hoofd weer leeg te krijgen. Je weer fit voelen. Klinkt dat niet als muziek in je oren? Een Detox Retraite is je medicijn. Kwestie van agenda pakken en een weekend prikken!  

Deze 3-daagse Detox Retraite is inclusief:

 • 2 overnachtingen in 4* spa-hotel (meer info over de locatie)
 • Onbeperkt toegang tot zwembad, sauna en Turks stoombad
 • Onbeperkt gebruik van fitness ruimte
 • 4 Yogalessen (meer info over yoga)
 • Dagelijks een begeleide meditatie
 • Dagelijks een begeleide wandeling
 • Keuze uit:
  • Detox pakket: 3 dagen sapvasten met biologische sappen (meer info over sapvasten)
  • Mildvasten pakket: naast de sappen ook fruit, rauwkost en crackers
 • Dagelijks een leverpakking
 • Deelname aan de Voedingsworkshop
 • Gratis boekuitleen
 • Begeleiding door onze toegewijde docenten

Exclusief:

 • Boekingskosten € 15

detox retreat

Optioneel en uniek bij Lighthouse Works: 21 dagen begeleiding!
Opgeladen, vol nieuwe inspiratie en gemotiveerd komen onze deelnemers doorgaans uit de Detox weekenden thuis. Toch is het niet altijd makkelijk de nieuwe, gezonde lifestyle meteen vast te houden. We kwamen erachter dat de mens 21 dagen nodig heeft om nieuw gedrag aan te leren. En daarom ontwikkelde Lighthouse Works het unieke 21 Day Detox programma waarbij je in totaal 21 dagen door ons begeleid wordt! Lees hier alles over de 21 Day Detox!

Totaalprijs Sapvasten weekend €499 p.p. excl. boekingskosten.
Totaalprijs Mildvasten weekend € 524 p.p. excl. boekingskosten.

Supplement 21 Day Detox € 25 p.p.
Op basis van 2-persoons kamer. Als je alleen komt is er geen verplichte 1-pk toeslag. We delen je dan in op een kamer met een andere deelnemer van gelijke sekse. Mocht je toch liever een kamer voor alleengebruik willen, dan geldt een toeslag van €65.

Boek nu Info Optie Nemen

Mildvasten of Sapvasten?
Tijdens de detox retreat drink je biologische groenten/fruitsappen (circa 4 glazen per dag) en zoveel water en kruidenthee als je wilt. Belangrijk is dat je de dagen vóór de start van het detox retreat weekend rustig afbouwt en ná het detoxen weer rustig opbouwt. Hierover krijg je uitgebreid advies als je je hebt ingeschreven. Veelgestelde vragen & antwoorden over sapvasten vind je hier.

Lijkt het sapvasten je toch te heftig? Dan biedt Lighthouse Works ook de mogelijkheid tot mildvasten. Kies je voor het mildvasten pakket dan krijg je alle ingrediënten van het standaard detox retreat weekend, met als extraatje rauwkost, fruit en crackers.

Optionele Behandelingen en Massages:

* Niet in elke detox retraite boekbaar. Overleg even met ons!

Boek nu Info Optie Nemen

Hier kun je direct een plekje reserveren of een optie nemen. De prijzen van de detox retraite vind je onder het tabblad ‘Inclusief’.

Feb 2018
16-18Optie
nemen
Nog 2 plekjes!
Boek nu Nog 2 plekjes!
Maart 2018
9-11Optie
nemen
Boek nu
23-25Optie
nemen
Boek nu
23-25 (Friesland)Optie
nemen
Boek nu
April 2018
6-8Optie
nemen
Boek nu
20-22Optie
nemen
Boek nu
Mei 2018
4-6Optie
nemen
Boek nu
18-20Optie
nemen
Boek nu
Juni 2018
1-3Optie
nemen
Boek nu
22-24Optie
nemen
Boek nu
Nov 2018
9-11 nov (Friesland)Optie
nemen
Boek nu
Meer Detox Retreat data vind je hier! 

De detox retraite weekenden vinden plaats in dit luxe hotel midden in de Veluwse bossen:

Locatie Lighthouse WorksLocatie Lighthouse Works

Faciliteiten:
In dit luxe 4*-hotel vind je alles wat je je maar kunt wensen voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, Turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snooker tafels, tafeltennis, huurfietsen, wandelroutes en heerlijke kamers met boxspring bedden. In het hotel hebben we ook een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

Ligging & bereikbaarheid:
Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts 1 uurtje rijden vanaf Amsterdam. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid en ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken. Het exacte adres en de route krijg je na boeking bij de voorbereidingsmail

Lighthouse Works selecteerde met zorg haar Yogadocenten, Masseurs, Voedingsdeskundigen, Therapeuten en Coaches – down to earth professionals die met passie hun kennis met jou delen! Hieronder kun je vast kennismaken met ons team:

Lotje Dekker
Yoga docente, Masseuse, Reiki Master, EFT Coach & Mindfulness trainer

LotjeDekkerDEF2Na een studie organisatie antropologie en verschillende banen in de evenementen branche heb ik Lighthouse Works ontdekt! Zowel de down to earth aanpak als de passie en professionaliteit van het team zijn voor mij enorm inspirerend. Na een intern opleidingstraject werk ik inmiddels met heel veel liefde als docent, coach en masseuse en geniet ik van de transformaties die onze gasten doormaken tijdens de Lighthouse weekenden. Ik hoop je daar snel te ontmoeten!

Marielle Kleijn Winkel
Yoga docente & Masseuse

JannekeMet een grote fascinatie voor beweging studeerde ik aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Gedurende de jaren daarna verdiepte ik mijn studie in bewegingstheater en dans in de VS en Duitsland. Eenmaal weer op Nederlandse bodem intensiveerde ik mijn yoga-beoefening en lichaamswerk als introspectieve tegenhanger voor het expressieve werk. Mijn missie is om de levensenergie van mijn medemens te optimaliseren en inzicht te geven op fysiek, spiritueel en emotioneel vlak door middel van kunst en lichaamswerk. Ik ben dankbaar om dit samen met de fijne collega’s bij Lighthouse Works te mogen doen.

Nadine Muller
Masseuse & EFT Coach

NadineNa ruim 10 jaar in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, besloot ik op een gegeven moment te gaan doen wat ik echt leuk vind. Maar wat was dat dan? De zoektocht die daarop volgde is er één die mij tot nu toe veel persoonlijke groei en voldoening heeft gebracht, en er voor heeft gezorgd dat ik meer waardeer wat ik ben dan wat ik heb. Wat blijft is de overkoepelende noemer van “nu hier zijn”. Dus echt Nu Hier Zijn. Ik streef er naar om alles met aandacht te doen. Mijn ervaring is dat mensen enorm op kunnen bloeien door onverdeelde aandacht, een echt luisterend oor. En dat is precies wat ik bij Lighthouse Works doe: als gastvrouw en als masseuse heb ik alle aandacht voor jou.

Suus de Jong
Yoga docente & Masseuse

SuusIk combineer met veel plezier mijn werk als freelance projectmanager met het geven van yogalessen op verschillende plekken. Ik volgde mijn Ashtanga yoga-opleiding bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil. In eerste instantie om meer kennis op te doen voor mijn eigen ‘practice’ maar al snel ervoer ik hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en andere te laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Yoga is hard werken en zalig! Door het Lighthouse team ben ik aangestoken om ook massage opleidingen te volgen. Wauw, weer zo’n mooie aanvulling. Echt, ik vind het een voorrecht om anderen te kunnen laten genieten van het geven van yogalessen en massages.

Karen Schilder-Van Der Meer
Masseuse, Coach, Schoonheidsspecialiste & Dr. Hauschka Therapeute

Karen SchilderToen ik mij een poos geleden helemaal niet meer op mijn plaats voelde in mijn functie, volgden jaren van verdieping. Het begon allemaal met goed naar mijzelf luisteren; ‘wat wil ik en wat heb ik nodig?’ Via opleidingen en zelfonderzoek kon ik mijn ideale leven en werk steeds meer vormgeven. En toen kwam Lighthouse Works op mijn pad. Een prachtig concept waar ik mij meteen mee kon vereenzelvigen. Het draait allemaal om de kracht van het zelf herstellend vermogen van onze deelnemers en daar biedt het Lighthouse Works Team met open armen een geweldige ruimte voor! Ik ben trots en verheugd om daar deel van uit te maken.

Tanya Ruijgrock
EFT coach, Masseuse & Reiki Practitioner

Tanya Het leven is een feest en mag gevierd worden. Daar kwam ik achter na een paar reizen rond de wereld waar ik mijzelf beter door leerde kennen. Even afstand van alles kan zo verhelderend werken. De volgende reizen die ik maakte waren vooral naar binnen. En hebben me nog bewuster gemaakt van wat bij mij past en waar ik bij gedij. Ik geloof sterk in het nut van die reizen. Bij Lighthouse Works kun je zelf een mini-reisje maken, naar binnen of gewoon lekker de bossen in. Ik hoop je daar te mogen begeleiden als masseur, EFT coach of met Reiki.

Lot Halsema
Yoga docente, Mindfulness trainer, masseuse

LotHalsemadefNa 10 jaar voor de klas in het basisonderwijs in Amsterdam ging er bij mij iets kriebelen, ik had zin me verder te ontwikkelen. Yoga met kinderen was het begin en nu geef ik yoga en mindfulness trainingen aan volwassenen en kinderen, ik masseer en sta nog twee dagen voor de klas. Allemaal heerlijk werk en lekker afwisselend. Bij Lighthouse Works werken sluit hier perfect op aan!

Bea Kalter
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Bea def Mijn werk voor Lighthouse Works voelt niet als werk, maar als vervulling. Met heel veel plezier geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen en -coaching aan volwassenen, jongeren en kinderen. Ik help je graag om (weer) in verbinding te komen met je eigen lichaam, je authentieke zelf en je eigen wijsheid. In Castricum combineer ik mijn werk als docent en coach met freelance schrijfwerk en verzorg ik de redactie van boeken over yoga en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop je te ontmoeten tijdens een van de Lighthouse Works Weekenden!

Tessa Overmars
Yogadocent, Mindfulness trainer, coach & masseuse

Tessa Overmars-websiteNa een decennium in de zakelijke wereld te hebben gewerkt, heb ik de gevolgen ervaren van uit balans zijn en kwam daardoor in aanraking met yoga. Dit betekende een omslag en het begin van een nieuw pad waarbij ik veel meer vanuit mijn hart en met passie kon leven. De jaren daarna volgde ik diverse opleidingen in binnen- en buitenland in yoga, mindfulness, coaching en massage. Ik deel mijn ervaringen graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden. Mijn wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. In Amsterdam geef ik lessen / trainingen / workshops in yoga, mindfulness en massage. Bij Lighthouse Works komt dit alles mooi samen. Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden!

Lighthouse Works werkt volgens het ‘niets moet, alles mag’ principe. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Vrijdag
15:00 – 17:00 | Check in & Vrije tijd
17:00 – 18:00 | Kennismaking & Sap
18:00 – 20:00 | Vrij; optioneel behandelingen
20:00 – 20:30 | Sap & Bouillon
20:30 – 22:00 | Yoga, Meditatie & Dagafronding

Zaterdag
08:30 – 09:30 | Yoga
09:30 – 10:00 | Ontbijt sap
10:00 – 12:00 | Vrij; optioneel behandelingen
12:00 – 13:30 | Lunch sap & Voedingsworkshop
13:30 – 15:00 | Vrij; optioneel behandelingen
15:00 – 15:30 | Tussendoorsap
15:30 – 16:30 | Wandeling
16:30 – 17:00 | Leverpakking
17:00 – 19:30 | Vrij; optioneel behandelingen
19:30 – 20:00 | Avondsap & Bouillon
20:00 – 21:30 | Yoga, Meditatie & Dagafronding

Zondag
08:30 – 09:30 | Yoga
09:30 – 10:00 | Ontbijt sap
10:00 – 12:00 | Vrij; optioneel behandelingen
12:00 – 12:30 | Lunch sap
12:30 – 13:00 | Leverpakking
13:00 – 14:00 | Wandel meditatie
14:00 – 14:30 | Sap & Afronding
14:30 – 17:00 | Vrije tijd & Check out

Het hierboven getoonde programma geeft een richtlijn. De programma onderdelen en tijden kunnen gewijzigd worden.

Meer dan 1000 deelnemers hebben dit programma reeds gevolgd. Lees hier de ervaringen die zij na het weekend met ons deelden.

Caroline Grootenboer (41) – Detox Retraite
“Ik heb gevonden wat ik zocht; even terug naar jezelf weer ervaren hoe het is om echt te ontspannen. Maar ook met handvatten om de fit-start die ik nu heb vol te houden. Ik vond alle behandelingen goddelijk. Het leek veel, maar stuk voor stuk hebben ze me enorm geholpen. Ik kan weer verder. Bedankt daarvoor!!!”

Barbara Terlouw (40) – Detox Retraite
“Geweldige ervaring en begeleiding. Met de massages best druk maar echt zó ontspannend. Heel erg bedankt!”

Debbie Verschuren (29) – Detox Retraite
“Ik vond het weekend erg fijn en neem veel mooie ervaringen mee. De begeleiding/docenten waren super. Ze stonden voor ons klaar. Mijn lijf en hoofd voelen lekkerder, meer rust en ruimte. Dus de detox ervaring is zeker voor herhaling vatbaar.”

Yuri Verweij (41) – Detox Retraite
“Voel me rustiger, schoner, fitter. Mijn nieuwe inzichten komen vooral uit de nieuwe ervaring met yoga en meditatie. Stond er al voor open maar heb nu een klein beetje kunnen ervaren wat het met je kan doen. Ga hier zeker mee door. Heerlijk weekend gehad. Bedankt!”

Anouk Metselaar (40) – Detox Retraite (Mildvasten)
“Het weekend was een cadeau voor mezelf. Ik heb best getwijfeld of ik het sapvasten zou kunnen maar het was heel goed te doen door het mildvasten. Ik voel me zo goed, veel gezonder en meer energie. Ook heb ik meer rust gekregen. Dit kwam voornamelijk door de heerlijk rustige yoga en de rust dat het team uitstraalde. Ik heb veel dingen geleerd die ik toe kan passen over rust en gezondheid.”

Anoniem – Detox Retraite
“Kan niet anders zeggen dan dat het een geweldig weekend was. Alles klopte! En het heeft me absoluut geholpen zowel lichamelijk als geestelijk te resetten. Neel, Ireen en Patricia, enorm bedankt voor jullie geweldige begeleiding dit weekend!”

Klik hier om nog veel meer reviews te lezen!

A) Vragen over het programma en de inhoud van een weekend

Wat zijn de begin- en eindtijden van een Lighthouse weekend?

De weekenden beginnen altijd op vrijdagmiddag. Vanaf 15:00 uur kun je inchecken in het hotel. Je hebt dan alle tijd om rustig je intrek te nemen, een sauna te pakken of alvast een lekkere wandeling in het bos te maken. Om 17:00 uur starten we met het programma. Op zondag is het programma om ongeveer 15:00 afgelopen. Je hebt dan nog rustig de tijd om het weekend af te sluiten met bijvoorbeeld een zwembadbezoek of schoonheidsbehandeling. Om 17:00 uur check je uiterlijk uit.

Ik heb weinig yoga- en/of meditatie ervaring. Zijn de Lighthouse weekenden geschikt voor mij?

Iedereen is welkom in onze weekenden. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je nu veel of weinig ervaring hebt. Het programma wordt altijd aangepast aan het niveau van de deelnemers. Onze docenten zijn zo opgeleid dat ze voor de verschillende onderdelen makkelijke en moeilijker varianten kennen. Dus ook bij niveau verschillen binnen één groep weten we iedereen een leuk en uitdagend programma aan te bieden.

Als ik alleen deelneem, moet ik dan continu met de groep optrekken?

De deelnemersgroep tijdens de weekenden houden we bewust klein: maximaal 18 personen. Uit de praktijk weten we dat we met deze groepsgrootte tegemoet kunnen komen aan ieders wensen. Voor de één betekent dat veel op zichzelf zijn. De ander vindt het leuk nieuwe mensen te leren kennen, en zoekt de groep wat meer op. Het kan allebei! Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt.

Is het mogelijk het programma tijdens een Lighthouse weekend of workshop in het Engels te volgen?

Ook niet-Nederlandstaligen zijn welkom. Het merendeel van onze gasten is Nederlands, dus in principe worden alle onderdelen in het Nederlands gegeven, maar we kunnen – in overleg met de groep – de lessen ook in het Engels geven of waar nodig onderdelen vertalen.

Hoe ziet het weekend programma er uit?

Op de website bij het programma van je keuze vind je altijd het actuele dag-tot-dag schema.

Hoe weet ik wat ik mee moet nemen naar een Lighthouse weekend?

Voorafgaand aan het weekend sturen we je nog een email met daarin alle info die je nodig hebt om je voor te bereiden op het weekend.

C) Vragen over (alternatieve) data en/of verlenging

Is het mogelijk eerder aan te komen en/of later te vertrekken?

Indien het hotel beschikbaarheid heeft kun je je verblijf altijd met één of meerdere nachten verlengen. Hiervoor kun je het beste even rechtstreeks contact opnemen met het hotel.

Het weekend dat ik graag wil komen zit vol, kan ik op de wachtlijst?

Het kómt soms voor dat er last-minute annuleringen zijn. Dus stuur ons zeker even een mailtje, dan kunnen we je op de hoogte houden.

Er zit geen geschikte datum bij voor mij, kan ik ook op andere dagen een Lighthouse programma volgen?

Alle data waarop we beschikbaarheid hebben communiceren we op onze website. Daarbuiten kunnen we maatwerk programma’s organiseren voor groepen vanaf 8 personen. Neem daarvoor even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl.

Is er kans dat een Lighthouse weekend, workshop of wellness dag niet doorgaat?

In de praktijk komt het nauwelijks voor, maar wanneer we minder dan 8 deelnemers hebben zijn we genoodzaakt het programma te annuleren. Dit laten we altijd tijdig weten (2 weken voor aanvang).

B) Vragen over de groepsgrootte en –samenstelling

Wat kan ik verwachten van de samenstelling van de groep tijdens een Lighthouse weekend?

De deelnemersgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 18 personen. We houden de groepen met opzet klein omdat we graag veel persoonlijke aandacht geven. Onze deelnemers komen vaak alleen; juist om zich even helemaal terug te trekken en de focus naar binnen te richten. Maar we ontvangen ook regelmatig vrienden/vriendinnen, moeders en dochters of stellen. Hoewel de meerderheid vrouw is, nemen ook mannen geregeld deel aan onze weekenden. Het programma is voor beiden heel geschikt. De jongste deelnemer ooit was 14, de oudste 74. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 25 en 55 jaar. Maar het belangrijkste om te weten is dat iedereen welkom is bij ons!

Hoeveel vrijheid heb ik tijdens een Lighthouse weekend als het gaat om het gezamenlijke programma?

In het programma zijn er zowel gezamenlijke onderdelen als ruimte voor eigen invulling. Geen enkele les is ‘verplicht’. Er geldt altijd één belangrijke regel: niks moet, alles mag! Jij bepaalt. Dat betekent dat de één ervoor kiest veel op zichzelf te zijn. En een ander het juist leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en de groep wat meer op te zoeken. Het kan allebei!

We willen met een groepje komen, kan dat?

In het hotel zijn een aantal 3 en 4-persoonskamers. Wanneer deze vrij zijn kunnen we deze voor je boeken. Neem even contact met ons op via info@lighthouseworks.nl dan doen wij ons best het voor je te regelen.

Ik wil mijn kinderen graag meenemen, kan dat?

Er is geen apart programma of opvang voor kinderen tijdens het weekend. Van plan om je partner of oppas mee te nemen voor de kinderen? Laat het ons weten via info@lighthouse.nl, dan doen we ons best een familiekamer voor je te regelen.

Ik wil mijn partner graag meenemen maar deze wil het programma niet volgen, kan dat?

Jazeker! Laat het ons bij je aanmelding weten, dan boeken we een tweepersoonskamer voor je. Geef eventueel ook aan of we voor je partner iets bij moeten boeken zoals ontbijt, diner, fietshuur of beautybehandelingen in de salon van het hotel.

F) Vragen over het Detoxen

Is detoxen gezond?

Er wordt heel veel geschreven over detoxen en sapvasten, met felle voor- en tegenstanders. Sommige mensen claimen zelfs dat sapvasten ‘ongezond’ zou zijn. De waarheid is, dat geen enkele van deze beweringen gestaafd kan worden: er is immers simpelweg (nog steeds) geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Omdat er geen bewijs is voor gezondheidsclaims, zou je het kunnen afdoen als ‘onzin’ – maar het gebruik van vasten bestaat wel al duizenden jaren… En dat is niet voor niets.

Wat de wetenschap namelijk wél weet, is dat de lever het orgaan is wat gifstoffen afbreekt. Dus in principe kan ons lichaam uit zichzelf prima detoxen, en doet het dat ook dagelijks. Maar – en dat is ook wetenschappelijk aangetoond – als het lijf meer gifstoffen binnenkrijgt dan dat die lever kan verwerken, worden ze opgeslagen in lichaamsvet. En onder onze huidige leefomstandigheden krijgen de meeste mensen ook meer gifstoffen binnen dan dat ze verwerken kunnen. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress of chemicaliën in voeding, cosmetica, uitlaatgassen, etc. Kortom: we hebben nogal wat opgeslagen liggen in die vetcellen. Zie het als je email inbox: als je op een dag meer mails binnenkrijgt dan je weg kan werken, parkeer je ze in de ‘to do box’ – in de hoop ze morgen af te kunnen ronden. Maar als er morgen vervolgens weer meer mails binnenkomen dan je weg kunt werken, dan gaat die to do box niet leeg, maar wordt alleen maar voller. Als je even een paar dagen gevrijwaard wordt van nieuwe mails, heb je pas goed de tijd om die to to box een keer te legen. Zo werkt het dus in ons lijf ook: door een paar dagen te sapvasten, geef je je verteringssysteem even rust, waardoor je lever eindelijk de tijd krijgt om ‘achterstallig werk’ in te halen en die opgeslagen afvalstoffen te gaan afbreken. Doordat je daarnaast heel veel drinkt, help je je lymfesysteem om die afvalstoffen je lichaam uit te spoelen.

Zijn er situaties waarin ik beter niet kan detoxen?

In principe is sapvasten voor elk gezond mens verantwoord en goed vol te houden. Slechts in sommige gevallen is sapvasten niet mogelijk of niet raadzaam: als je bijvoorbeeld zwanger bent, diabetes hebt of veel medicijnen moet innemen of recentelijk hebt ingenomen. Als je twijfelt over of je wel of niet mag sapvasten, overleg dan vóór het boeken even met je huisarts.

Hoe moet ik me voorbereiden op een detox weekend?

Belangrijk is dat je vóór de start van de sapvasten dagen rustig afbouwt en ná het detoxen weer rustig opbouwt. Hierover krijg je uitgebreid advies als je je hebt ingeschreven voor het detox weekend.

Is drie dagen detoxen genoeg?

Ja. Sapvasten kun je één dag doen, of zelfs wel tien. Wij doen het drie dagen, omdat dat goed vol te houden is en je lever genoeg tijd geeft om het belangrijkste effect te bewerktstellingen: oude afvalstoffen afbreken en afvoeren.

Ben ik verplicht te detoxen of zijn er ook andere mogelijkheden?

Het detoxpakket (€ 100,-) is optioneel bij je Lighthouse weekend te boeken en is dus niet verplicht. Daarnaast kun je kiezen voor het mildvasten (€ 125,-). Dan krijg je het volledige detoxpakket (alle biologische sappen en de voedingsworkshop), aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers. Voor wie helemaal niet wil detoxen is er ook de mogelijkheid te kiezen voor de full board optie: 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel (€ 100,-).

D) Vragen over de Locatie, bereikbaarheid en faciliteiten

Waar vinden de Lighthouse weekenden plaats?

Lighthouse Works organiseert haar weekenden in 4 sterren hotel de Heerlickheijd in Ermelo – op een uurtje rijden vanaf Amsterdam. Het hotel ligt midden in het bos, op de prachtige Veluwe. Er zijn alle denkbare faciliteiten voor een heerlijk weekend ontspanning: een zwembad, sauna, turks stoombad, zonneterras, beauty center, fitness ruimte, pool- en snookertafels, tafeltennis, huurfietsen en heerlijke kamers met box spring bedden. In het hotel hebben we een eigen ruimte, om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

Is de locatie makkelijk bereikbaar?

Het hotel ligt midden in het bos, vlakbij het stadje Ermelo. Met de auto is het slechts één uurtje rijden vanaf Amsterdam. Bij het hotel is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Ook per openbaar vervoer is het hotel prima te bereiken.
Het exacte adres en de route krijg je na boeking in de voorbereidingsmail.

Zijn de sauna en het zwembad met of zonder badkleding?

De sauna is zonder badkleding en het zwembad met badkleding.

E) Vragen over de Kosten

Ik kom alleen, ben ik verplicht een eenpersoonskamer (met toeslag) te nemen?

Nee, je hebt de keuze. Als je liever een kamer voor jezelf hebt dan kan dat. De toeslag bedraagt dan € 100,-. De andere optie is om een kamer te delen met een andere deelnemer. Wij maken dan een kamerindeling op basis van gelijke sekse. De tweepersoonskamer beschikken uiteraard over twee aparte bedden.

Zijn de maaltijden inbegrepen?

We bieden verschillende maaltijd mogelijkheden aan en daarom zijn deze los bij te boeken. Bij onze Detox-weekenden maak je standaard gebruik van ons  detoxpakket, bestaande uit biologische fruit- en groentesappen die erop gericht zijn je lichaam te ontgiften. Daarnaast kunt je kiezen voor het mildvasten (toeslag € 25,-). Ook dan krijg je alle biologische sappen uit het detoxpakket, aangevuld met rauwkost, fruit en rijstwafels of crackers.

Bij de Yoga Intensive- en Mindfulness weekenden is altijd “full-board” inbegrepen; 2 maal ontbijt, 2 maal lunch en 2 maal diner in het hotel.

Is het mogelijk mijn reservering te annuleren?

Wanneer je je reservering wilt annuleren zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. We adviseren je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe vindt de betaling plaats?

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je een factuur toe. We vragen deze binnen 14 dagen te voldoen.

G) Medische vragen

Ik heb medische klachten of bepaalde allergieën. Zijn de Lighthouse programma’s geschikt voor mij?

Vaak kunnen we een goede inschatting maken en kunnen we je een advies geven. Echter raden we bij medische vragen aan om altijd vóór het boeken even te overleggen met je eigen huisarts. Geef dieetbeperkingen en/of allergieën altijd aan ons door, dan houden we er rekening mee!

 

Comments are closed.